Sarajevo i Berlin povezani novom linijom prijevoznika Eurowings

03.06.2019. 15:34 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo i Berlin povezani novom linijom prijevoznika Eurowings

Zrakoplovi će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, letjeti dva puta sedmično ponedjeljkom i petkom.

Njemačka low-cost kompanija Eurowings, povezuje od danas glavni grad Bosne i Hercegovine sa njemačkim glavnim gradom Berlinom.

Zrakoplovi će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, letjeti dva puta sedmično ponedjeljkom i petkom.

Ovom novom linijom nastavlja se uspješna suradnja između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i ovog low-cost njemačkog avioprijevoznika.

Podsjetimo, Eurowings već operira sa sarajevskog aerodroma, linijama prema Kelnu i Štutgartu. 

Još jednom novom linijom, najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što izravno  doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.

Linija je od posebnog značaja za naše građane koji žive i rade u Njemačkoj, ali i za turiste iz ovog dijela Europe koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali početna cijena  karte u jednom smjeru se  kreće već od 49,99 eura. 

Berlinje s više od 3,5 miliona stanovnika najveći i glavni gradSavezne Republike Njemačkei drugi najveći grad Europske unije.Grad je to bogate historije, koji je dugi niz godina bio podijeljenna istočni i zapadni dio, ali i grad zelenila te raznih kultura.

Ovaj impresivni grad je pogodan je za posjetiti u bilo koje doba godine, a svidjet će se svima s obzirom na to da može ponuditi svakome ponešto - od ljubitelja historije  sve do onih koji su došli u shopping.Grad je važno prometno čvorište u ovom dijelu Europe, kao i značajan gospodarski, kulturni i obrazovni centar sa brojnim univerzitetima, visokim školama, znanstvenim  ustanovama, teatarskim kućama, muzejima i kulturnim spomenicima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti