Sarajevo je u 2014. godini prilika stoljeća

21.09.2013. 09:22 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo je u 2014. godini prilika stoljeća

Čampara je kazao da je 2014. višestruko simbolična za Sarajevo te najavio neke od događaja koji će se desiti u gradu od 21.do 28. juna 2014. godine.

U sklopu regionalnog festivala komunikacijske industrije “Weekend Media Festival” u Rovinju, jučer je održana i panel diskusija pod nazivom "Sarajevo 2014 - Prilika stoljeća”. U diskusiji je učestvovao i zamjenik gradonačelnika Sarajeva, Aljoša Čampara, koji je govorio o vrijednostima Sarajeva i projektima Grada u jubilarnoj 2014. godini.

Ističući Sarajevo kao mjesto susreta različitosti, Čampara je kazao da je opredjeljenje da se Sarajevo gradi kao prijestonica mira, kao grad dijaloga sa porukom "da poštujemo jedni druge, uvažavamo naše različitosti, kako bismo gradili bolju budućnost za sebe ali i one koji će doći poslije nas“.

Čampara je kazao da je 2014. višestruko simbolična za Sarajevo te najavio neke od događaja koji će se desiti u gradu od 21.do 28. juna 2014. godine.

"U sklopu programa obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata, predviđen je, između ostalog, koncert Bečke filharmonije na otvaranju sarajevske Vijećnice, biciklistička utrka u partnerstvu s Tour de France i Biciklističkim savezom BiH, izložbe savremene umjetnosti, promocija filma ‘Mostovi Sarajeva’ idr.”, istakao je Čampara.

Prisutne je upoznao s ključnom porukom mira, dijaloga, solidarnosti, suživota i zajedništva u Evropi i svijetu koje će iduće godine biti upućene iz Sarajeva. "Te poruke su važne i za mlade ljude, koje trebamo odgajati sa novom sviješću, novim vrijednostima i novim persprektivama", naglasio je Čampara.

Nakon panela organiziran je niz bilateralnih susreta s predstavnicima gradova iz regije i inozemstva, te turističkih agencija koji su izrazili svoje zadovoljstvo i želju da 2014. godine posjete Sarajevo i uspostave kvalitetnu saradnju sa Gradskom upravom i sarajevskim privrednicima, saopćila je Pres služba Grada Sarajeva.

Na panelu "Sarajevo 2014 - Prilika stoljeća", govorili su i predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić, rukovodeći partner i direktor grupe klijenata u MediaCom USA i konsultant na izradi plana promotivne kampanje Sarajevo 2014., Adnan Branković, koordinator projekta „Sarajevo 2014“ Amela Šiber, a panel je vodio Davor Sučić, jedan od osnivača sarajevske grupe Zabranjeno pušenje i kultnog pokreta New Primitivs, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti