Vijesti

Sarajevo: Libijska delegacija posjetila "Klas" i "Teloptic"

16.06.2008. 11:45 / Izvor: Oslobođenje

Visoka delegacija Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, koju predvodi ministar finansija u Vladi Libije Muhammed Ali El-Huweij, zajedno sa premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem, posjetila je u subotu kompaniju "Klas", cilju daljeg jačanja saradnje kompanija iz BiH i Libije.

Tokom posjete, gostima su prezentirani razvojni projekti "Klasa", kao i kompanija iz grupacije MIMS. Libijska delegacija je u toku razgovora izrazila veliki interes za mogućnosti investiranja u BiH, saopćeno je iz "Klasa". Također, libijska delegacija je u subotu posjetila i sarajevsku kompaniju "Teloptic". Kako su naglasili predstavnici "Teloptica", na libijskom tržištu još nema proizvoda ove kompanije, ali se očekuje njihov plasman već u 2009. godini.

"Trenutno procjenjujemo naše mogućnosti izvoza na tržite Libije. Ograničenja su, prije svega na našoj strani. Do kraja godine bismo trebali kompletirati naš razvojni projekat, kako bi bili spremni za ovakav poduhvat. Već smo uputili naše ljude da snimaju stanje u Libiji, kako bismo prepoznali barijere te zemlje, u smislu carina i dodatnih poreza" rekao je za Oslobođenje komercijalni menadžer Teloptica Šerif Mustafić.

Federalni premijer Nedžad Branković istakao je da je ova prijateljska država otvorena za sve usluge i proizvode koje naše kompanije mogu plasirati, te je dodao kako se konkurentnost cijene i kvaliteta uopšte u razgovorima ne spominju, jer se ti parametri podrazumijevaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti