Sarajevo: Održan seminar posvećen HP Blade Virtuelizaciji

22.01.2008. 15:48 / Izvor: communis

Seminar posvećen HP Blade Virtuelizaciji je održan danas u hotelu Radon Plaza, za visoko pozicionirane menadžere i donosioce odluka iz različitih sektora kao što su IT kompanije, predstavnici banaka i telekoma, te ostale uvažene lokalne institucije.

Glavna tema seminara bio je HP BladeSystem i način na koji podržava Virtualizaciju da bi stvorio fleksibilnije IT okruženje, ostvarujući veći povrat na investicije. BladeSystem je infrastruktura u kutiji. Sa njim možete kreirati vitalna poslovna rješenja, koja su troškovno prihvatljivija, troše manje energije, trebaju manje vremena za održavanje i spremna su rasti zajedno sa Vama. BladeSystem-i su prirodni izbor za virtuelizaciju. ProLiant Blade serveri posjeduju sve osobine koje zahtijevaju virtuelne mašine i BladeSystem-i posjeduju opciju da virtueliziraju mrežu i eksternu memoriju, kao dio jednog rješenja.

Kompanija koja se bavi virtuelizacijom VMWare, ujedno i glavni dio ovoga događaja predstavila je opciju Serverske konsolidacije i Virtual Desktop Infrastructure (VDI), koje krajnjim korisnicima obezbjeđuju funkcionalnost individualnog desktop-a dok ujedno IT-u daju pojednostavljenu, visoko pouzdanu desktop alternativu, koja povećava sigurnost i smanjuje troškove.

HP Software odjeljenje vodilo je diskusiju o Upravljanju virtuelnom infrastrukturom i tehnologijama, koje HP može ponuditi kako bi se smanjili operativni troškovi. Zamijenik vodioca IT odjeljenja i šef IT Podrške Raiffeisen Banke, Dženan Muftić, govorio je o iskustvima svoje organizacije sa HP Blade Sistemima i koristima, koji su donijeli njihovom poslovanju.

HP’s SMB & Poslovna digitalna rješenja za slike i štampu su također predstavljena na ovom seminaru da bi ilustrovala kako, u različitim segmentima i u svijetu koji se stalno mijenja, možete uvijek računati na HP, koji razumije Vaše poslovne potrebe i uvijek je spreman obezbijediti Vašoj kompaniji prava rješenja za digitalne slike i štampu. U tijeku seminara podijeljeni su materijali s fokusom na slikovne i ispisne potrebe zdravstva, obrazovanja i vlade, te rješenja istih. Poznati smo po našoj kvaliteti, pouzdanosti i superiornoj inovativnosti. Možete se osloniti na HP tehničke proizvode i rješenja koja će biti stub Vaših dnevnih operacija, ostavljajući Vam dovoljno vremena da se koncentrišete na dizajn i isporuku efektivnih javnih poslova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti