Sarajevo: Održana konferencija o savremenim trendovima u upravljanju ljudskim potencijalima

28.11.2007. 16:28 / Izvor: Fena
Sarajevo: Održana konferencija o savremenim trendovima u upravljanju ljudskim potencijalima

"Savremeni trendovi u upravljanju ljudskim potencijalima" tema je prve konferencije o ljudskim potencijalima koju je danas (28.11.2007.) u Sarajevu organizovala firma `Bolji posao` d.o.o.

"Cilj nam je na jednom mjestu okupiti stručne predavače, direktore i rukovodioce iz privatnog i javnog sektora koji prepoznaju važnost unapređenja svog znanja i profesionalnog djelovanja kada se radi o ljudskim resursima" izjavila je direktorica firme `Bolji posao` Vesna Krajnc.

Teme koje prevladavaju na konferenciji odnose se na savremene trendove u upravljanju ljudskim potencijalima, razvoj talenata, odnos poslodavac-zaposlenik te organizaciju ljudskih resursa.

Od predavača organizatori su posebno izdvojili dekanicu IEDC Poslovne škole Bled Danicu Purg, te profesora na Cambridge Univerzitetu Philipa Stilesa.

U okviru konferencije upriličena je i izložba dječijih crteža štićenika SOS dječijeg sela o temi "Šta želim biti kad porastem". Izloženo je 50 radova pristiglih iz svih gradova BiH na kojima se može vidjeti što mladi žele da postanu, odnosno s kojim ljudskim potencijalima u budućnosti mogu da računaju poslodavci u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti