Sarajevo: Općina Centar izdvojila 50.000 KM za obnovu tunela na Ciglanama

08.08.2009. 10:51 / Izvor: Oslobođenje
Sarajevo: Općina Centar izdvojila 50.000 KM za obnovu tunela na Ciglanama

U saradnji sa Općinom Centar, Direkcija za ceste uskoro bi kao nosilac projekta mogla početi obnovu tunela na Ciglanama. Ovo je za Oslobođenje potvrdio i direktor Direkcije Adem Zolj, dodajući kako će radovi obuhvatiti i rekonstrukciju pješačkih staza i kolovoza, te zamjenu dotrajale rasvjete.

"Zavod za izgradnju Kantona će zadužiti firmu koja je prije 5-6 godina uradila rasvjetu u tunelu da je pregleda i popravi one sijalice koje nisu u funkciji" napomenuo je Zolj.

Od Dženite Bogunić, savjetnice u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, Oslobođenje je saznalo kako je Općina za ovaj projekt izdvojila oko 50 hiljada KM.

"Znamo da su iz Direkcije uputili zahtjev Ministarstvu prometa i komunikacija Kantona u vezi sa odobrenjem izmjena saobraćaja u tunelu. Od Ministarstva i zavisi da li će doći do potpune obustave na tom dijelu ili će vozila biti propuštana naizmjenično" kazala je Bogunić, te dodala kako je to jedini uslov koji se čeka kako bi radovi počeli.

Direkcija je izabrala i izvođača radova, firmu AME iz Breze, a radnici će biti zaduženi da pored obnove kolovoza, oštećenih ivičnjaka i staza, obnove i zidove tunela uništene granatiranjem, operu ih pod pritiskom... U sklopu projekta odvući će se i otpad nakupljen u nišama tunela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti