Vijesti

Sarajevo: Otvoren sajam poslova i zapošljavanja "PosaoFest 2009"

09.04.2009. 15:57 / Izvor: Fena

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić otvorio je 09.04.2009. godine u Centru Skenderija u Sarajevu "Drugi međunarodni sajam poslova i profesija "PosaoFest 2009" koji se održava pod sloganom "Kriza pogađa - PosaoFest uzvraća udarac".

"PosaoFest" je najveći sajam poslova i profesija u BiH u organizaciji portala Posao.ba i Centra Skenderija koji je okupio poslodavce iz BiH i regije, osobe koje traže posao ili žele unaprijediti karijeru.

Silajdžić je pozdravio organizaciju ovakve manifestacije naglasivši da BiH raspolaže značajnim potencijalima, posebno u energetskom sektoru, i da treba nastojati da te potencijale iskoristi. Posebno je izdvojio značaj specijalnog programa u okviru sajma za osobe s invaliditetom "Identificiraj sposobnost" koji je namijenjen zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Direktori Centra Skenderija i portala Posao. ba, Suad Džindo i Edin Mehić kazali su da je ovo jedan od načina da se potakne kontinuirana briga za mlade koji će na ovoj manifestaciji imati priliku stupiti u kontakt sa poslodavcima, te kompanijama da steknu uvid u reference potencijalnih zaposlenika.

Cilj ove manifestacije, istakli su, jeste da se potaknu pozitivne promjene, te educiraju osobe koje traže posao o savremenim trendovima na tržištu rada.

Nakon svečanog otvaranja, dodjeljena su priznanja najpoželjnijim poslodavcima u BiH koje su izabrali korisnici portala Posao.ba.

U okviru manifestacije bit će upriličene i stručne radionice organizirane za poslodavce, a koje će biti posvećene unapređenju efikasnosti prodaje i upravljanju brandom u vrijeme ekonomske krize.

Ulaz na "PosaoFest 2009" je besplatan za sve posjetioce, a odmah poslije "PosaoFesta", 10. aprila, počet će online sajam zapošljavanja na stranici www.posaofest.ba koji će trajati mjesec dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti