Sarajevo: Otvoren sajam poslova i zapošljavanja "PosaoFest 2009"

09.04.2009. 15:57 / Izvor: Fena
Sarajevo: Otvoren sajam poslova i zapošljavanja 'PosaoFest 2009'

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić otvorio je 09.04.2009. godine u Centru Skenderija u Sarajevu "Drugi međunarodni sajam poslova i profesija "PosaoFest 2009" koji se održava pod sloganom "Kriza pogađa - PosaoFest uzvraća udarac".

"PosaoFest" je najveći sajam poslova i profesija u BiH u organizaciji portala Posao.ba i Centra Skenderija koji je okupio poslodavce iz BiH i regije, osobe koje traže posao ili žele unaprijediti karijeru.

Silajdžić je pozdravio organizaciju ovakve manifestacije naglasivši da BiH raspolaže značajnim potencijalima, posebno u energetskom sektoru, i da treba nastojati da te potencijale iskoristi. Posebno je izdvojio značaj specijalnog programa u okviru sajma za osobe s invaliditetom "Identificiraj sposobnost" koji je namijenjen zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Direktori Centra Skenderija i portala Posao. ba, Suad Džindo i Edin Mehić kazali su da je ovo jedan od načina da se potakne kontinuirana briga za mlade koji će na ovoj manifestaciji imati priliku stupiti u kontakt sa poslodavcima, te kompanijama da steknu uvid u reference potencijalnih zaposlenika.

Cilj ove manifestacije, istakli su, jeste da se potaknu pozitivne promjene, te educiraju osobe koje traže posao o savremenim trendovima na tržištu rada.

Nakon svečanog otvaranja, dodjeljena su priznanja najpoželjnijim poslodavcima u BiH koje su izabrali korisnici portala Posao.ba.

U okviru manifestacije bit će upriličene i stručne radionice organizirane za poslodavce, a koje će biti posvećene unapređenju efikasnosti prodaje i upravljanju brandom u vrijeme ekonomske krize.

Ulaz na "PosaoFest 2009" je besplatan za sve posjetioce, a odmah poslije "PosaoFesta", 10. aprila, počet će online sajam zapošljavanja na stranici www.posaofest.ba koji će trajati mjesec dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti