Vijesti

Sarajevo: Potpisan Sporazum o saradnji u poslovima halal certificiranja na području Crne Gore

10.08.2009. 14:16 / Izvor: Fena

U Sarajevu su 10. augusta 2009. godine reisu-l-ulema IZ-a u BiH Mustafa Cerić i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić potpisali Sporazum o saradnji u poslovima halal certificiranja na području Crne Gore.

"Ovim sporazumom Agenciji za certificiranje omogućava se da na području Crne Gore u saradnji s Islamskom zajednicom razvija aktivnosti u vezi s halal certificiranjem, odnosno da sva svoja iskustva, dokumentaciju, halal standard i sve stručnjake angažira kako bi pomogla Islamskoj zajednici u Crnoj Gori da i ona uspostavi sistem certificiranja identičan s postojećim u BiH i koji je kao takav šire prepoznatljiv i ima međunarodno priznanje", istakao je ovom prilikom Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete.

"Mislim da je Agencija za certificiranje halal kvalitete za kratko vrijeme uspjela da se svojom aktivnošću proširi izvan granica BiH, na Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i evo sada i na područje Crne Gore. Znam da se planira to učiniti i s Makedonijom i drugim zemljama regiona, tako da Agencija otvara neku buduću saradnju u regionu, zaključio je reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat ef. Fejzić nakon potpisivanja Sporazuma, prenosi MINA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti