Sarajevo: Sanirana lokalna saobraćajnica Rječica-Reljevo

21.11.2011. 14:03 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: Sanirana lokalna saobraćajnica Rječica-Reljevo

Nakon zahtjeva građana i Općine Novi Grad Sarajevo ovih dana privremeno je sanirana lokalna saobraćajnica Rječica-Reljevo koja je bila oštećena izvođenjem građevinskih radova na izgradnji Sarajevske zaobilaznice na Koridoru 5C LOT-1. Naime, nakon više održanih sastanaka predstavnika Općine Novi Grad,kantonalne i federalne direkcije za ceste i dužeg čekanja od strane nadležnih institucija privremeno je, na zadovoljstvo građana, sanirana saobraćajnica u naselju Reljevo.

Radove na sanaciji lokalne ceste Rječica-Reljevo izvelo je preduzeće "Sarajevo putevi", te je asfaltirano 2.100 metara puta, a finansijer radova je JU Direkcija cesta Federacije BiH.

U okviru ove sanacije saniran je i partizanski most u Reljevu, koji je također bio oštećen, a njegovu sanaciju je finansirala Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a ove radove je izvelo preduzeće“Rad“ .

"Sanacijom ove saobraćajnice stekli su se uslovi za uspostavljanje redovne Grasove kombi linije, a time i mještanima MZ “Reljevo“ obezbjeđen bezbjedan i redovan prevoz do mjesta stanovanja , radnih mjesta i škola", kazao je Želimir Lalić, pomoćnik Općinskog načelnika za opću upravu i lokalnu samoupravu, dodajući da je ovo samo privremena sanacija, dok će se potpuna rekonstukcija oštećenih saobraćajnica, odvodnih kanala, uređenje okolnih potoka i rijeke Bosne uraditi nakon završetka radova na Koridoru 5C i povlačenja izvođača radova sa terena, saopćeno je iz press službe Općine Novi Grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti