Vijesti

Sarajevo: U toku izgradnja hidrofleks stanice na Grdonju - Realizacija projekta vodosnabdijevanja

19.06.2009. 09:36 / Izvor: Fena

Izgradnjom hidrofleks stanice na Grdonju, čiji je završetak planiran za 60 dana, privest će se kraju realizacija projekta vodosnabdijevanja ovog naselja.

Radovi na izgradnji hidrofleks stanice počeli su krajem maja, nakon što je načelnik općine Centar Dževad Bećirević potpisao ugovor sa direktorom građevinske firme "Sela" Seadom Tutićem u vrijednosti 85.000 KM.

Kako je saopćeno iz Općine Centar Sarajevo, izgradnjom hidrofleks postrojenja s pumpama omogućit će se snabdijevanje vodom domaćinstava na vrhu Grdonja koja će biti priključena na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Već je sazidan objekt hidrofleks stanice, površine 15 kvadrata i visine 2,60 metara. Urađena je i drenaža oko objekta, a radnici sada prave prokop do obližnje vodovodne cijevi na koju će biti priključena stanica.

Nakon što urade hidro i termoizolaciju objekta i ugrade stolariju, slijedi priključenje na obližnju trafostanicu, te montaža vodenih pumpi i druge opreme.

Projektom je planirano i uređenje okoline objekta, te postavljanje oko stanice zaštitne ograde sa kapijom.

Projekt izgradnje hidrofleks stanice uradila je firma "Electra", a za nadzor je zadužen "IPSA Institut" iz Sarajeva.

Završetkom radova na izgradnji vodovodne mreže za naselje Grdonj upravljanje nad novim sistemom preuzima KJKP "Vodovod i kanalizacija".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti