Sarajevo: Udruženje INFOHOUSE organizira veliku promociju projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ 2009 - Kontakti sa potencijalnim poslodavcima

26.06.2009. 11:45 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: Udruženje INFOHOUSE organizira veliku promociju projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ 2009 - Kontakti sa potencijalnim poslodavcima

Pod sloganom Ekstremni volonterizam Udruženje INFOHOUSE 26. juna 2009. godine organizira veliku promociju projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ 2009., ispred BBI Centra u Sarajevu, u periodu od 12 do 14h.

U okviru prezentacije bit će nagradna igra za građane Sarajeva kao i podjela info-materijala kako građanima tako i privrednicima grada Sarajeva.

Specifičnost ove inicijative, što su prepoznale i gradske uprave Grada Sarajeva, Banja Luke, Mostara, te donatori poput GTZ-a jeste što potiče privrednike, institucije i nevladine organizacije da zaborave/zanemare sa koje teritorije i iz kojeg grada dolaze mladi koji imaju samo jednu želju – da dožive jedan radni dan i osjete kako je to raditi, te da ih angažuju na Socijalni dan.

Ovaj projekat pruža priliku mladim ljudima da stupe u kontakt sa potencijalnim poslodavcima iz svijeta biznisa, vladinih institucija i nevladinih organizacija, te firmama da iskažu svoju društvenu odgovornost i pomognu mladima da nauče cijeniti posao i rad.

INFOHOUSE je pokrenuo projekat VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ 2007. godine kada je implementiran u jednom gradu. Naredne godine 2008. proširio se na 6 gradova, da bi 2009. godine, zahvaljujući velikom broju zainteresovanih učenika, ovaj projekat se proširio na čak 20 BH gradova i to: Banja Luka, Livno, Bihać, Ljubuški, Bijeljina, Posušje, Brčko, Prijedor, Čapljina, Sarajevo, Grude, Srebrenica, Hadžići, Široki Brijeg, Istočno Sarajevo, Tuzla, Janja, Ugljevik, Mostar i Zenica.

Infohouse očekuje više od 500 firmi, institucija i nevladinih organizacija koje će podržati ovaj projekat i pružiti priliku mladima da steknu radna iskustva, da zarade dnevnice i nauče kako ih raspodijeliti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti