Sarajevska berza uvrstila dionice 36 kompanija u stečaju ili likvidaciji - Rasprodaja!

27.08.2009. 12:33 / Izvor: Slobodna Dalmacija
Sarajevska berza uvrstila dionice 36 kompanija u stečaju ili likvidaciji - Rasprodaja!

Na slobodnom tržištu Sarajevske berze trenutačno su uvrštene dionice čak 36 kompanija koje se nalaze u postupku stečaja ili likvidacije. Podaci o firmama objavljeni su na web stranici Sarajevske berze, u cilju informiranja javnosti i potencijalnih investitora, a na osnovi dopisa općinskih sudova iz cijele Federacije BiH, osim za dionička društva registrirana u općinskim sudovima Tuzla, Mostar i Livno iz kojih nisu dobiveni traženi podaci.

U općinskom sudu Bihać u toku je likvidacija firme Una Sana Bihać, te stečaj u Žitopreradi Bihać i Modnoj trikotaži "Cazinka", a u općinskom sudu Zenica stečajni postupak u firmama Bosna-expres, Dionis, Zmajevac, Tvornica čarapa Tešanj, Dom štampe Zenica, ŠIP Stupčanica Olovo, Obnova Zenica, Zening Zenica, Sloga Tešanj.

U općinskom sudu Goražde vodi se stečajni postupak u firmi Podrinje, a u općinskom sudu Travnik BNT Kovačnica Novi Travnik, PGM Busovača, BNT Alatnica Novi Travnik, te Cooperativa-promet Kiseljak. Likvidacijski postupak je u toku u firmi Voće i povrće Kiseljak, Medium osiguranje Travnik, Industrosirovina Travnik.

U općinskom sudu Tuzla, prema objavi u Službenim novinama FBiH, u toku je stečajni postupak u Lječilištu Slana Banja Tuzla, te likvidacija firme Lukavac-trans Lukavac. Na području Sarajeva u stečaju su kompanije Bazar, Velefarmacija, Napredak osiguranje, Astro, Hum, Etas Valves, Frizer II, Sarabon, Energoinvest specijalne armature, dok su u postupku likvidacije Mašine i oprema, Tržni centar, Trgometal, SIB export, te GP Hercegovina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti