Sarajevska inspekcija najavila kontrole tokom prvomajskih praznika

30.04.2021. 12:28 / Izvor: Faktor
Sarajevska inspekcija najavila kontrole tokom prvomajskih praznika

"Pozivamo građane da obilježavanje predstojećih praznika usklade sa propisanim mjerama za zaštitu od koronavirusa".

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo će tokom prvomajskih praznika vršiti kontrole na terenu.

Inspektori će "u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i planiranim aktivnostima tokom prvomajskih praznika provoditi kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plaće shodno odredbama člana 76. Zakona o radu".

"Osim toga, predmet nadzora bit će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa važećim naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS, kao i propisi čiju primjenu nadzoruju tržišno-turistički inspektori. Osim rada na terenu, u slučaju potrebe dodatnog angažovanja inspekcijskih timova, bit će organizovane i pasivne inspekcijske dežure", kazala je Brdarić za Faktor, te dodala:

"Pozivamo građane da obilježavanje predstojećih praznika usklade sa propisanim mjerama za zaštitu od koronavirusa i time daju svoj doprinos za održavanje trenutno stabilne epidemiloške situacije u Kantonu Sarajevo". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti