Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sarajevska inspekcija najavila kontrole tokom prvomajskih praznika

30.04.2021. 12:28 / Izvor: Faktor

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo će tokom prvomajskih praznika vršiti kontrole na terenu.

Inspektori će "u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i planiranim aktivnostima tokom prvomajskih praznika provoditi kontrole u oblastima radnih odnosa, kako bi se radnicima koji rade na dane praznika omogućilo uvećanje plaće shodno odredbama člana 76. Zakona o radu".

"Osim toga, predmet nadzora bit će i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa važećim naredbama kriznih štabova i zaključcima Vlade KS, kao i propisi čiju primjenu nadzoruju tržišno-turistički inspektori. Osim rada na terenu, u slučaju potrebe dodatnog angažovanja inspekcijskih timova, bit će organizovane i pasivne inspekcijske dežure", kazala je Brdarić za Faktor, te dodala:

"Pozivamo građane da obilježavanje predstojećih praznika usklade sa propisanim mjerama za zaštitu od koronavirusa i time daju svoj doprinos za održavanje trenutno stabilne epidemiloške situacije u Kantonu Sarajevo". 

PODIJELI:

TAGOVI:

inspekcija

prvi maj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti