Sarajevski "ASA Holding" ušao na tržište RS - "ASA Abanka Leasing" otvorila poslovnicu u Banjoj Luci

06.06.2008. 09:02 / Izvor: Nezavisne novine
Sarajevski 'ASA Holding' ušao na tržište RS - 'ASA Abanka Leasing' otvorila poslovnicu u Banjoj Luci

Sarajevska lizing kuća "ASA Abanka Leasing" otvorila je juče poslovnicu u Banjoj Luci i svečano proslavila prvi rođendan rada na domaćem tržištu.

Alen Hujić, direktor "ASA Abanke Leasinga", je na svečanosti kazao da se kompanija u protekloj godini dobro pozicionirala na tržištu, te preko svojih filijala u Sarajevu, Mostaru i Tuzli plasirala 20 miliona eura lizinga.

"Postali smo prepoznatljiv brend na bh. tržištu kroz naporan rad, brzinu usluge i vrlo povoljne uslove finansiranja pokretne i nepokretne imovine", istakao je Hujić.

Nihad Imamović, generalni direktor "ASA Holdinga", izrazio je zadovoljstvo što se njihova lizing kuća proširila na tržište RS, te najavio otvaranje poslovnice u Brčkom i drugim mjestima u ovom dijelu BiH.

On je prisutne goste upoznao da je grupacija ASA, koja u BiH okuplja 23 članice i zapošljava 3.300 radnika, u prošloj godini ostvarila promet od oko 700 miliona KM.

"Sudeći prema rezultatima za prva četiri mjeseca ove godine ti će rezultati u 2008. biti znatno premašeni", istakao je on.

Navodeći da je kompanija u 2007. prodala 5.500 automobila čime su zauzeli 42 odsto bh. tržišta, Imamović je naglasio da ove godine planiraju osvajanje polovine tržišta, odnosno prodaju 7.500 vozila.

Kompletan prihod grupacije, uključujući poslove u inostranstvu, prema njegovim riječima, iznosio je milijardu eura.

ASA grupacija je ove sedmice uvela novi proizvod - ASA paket, koji građanima omogućava jednostavniju kupovinu novog automobila kroz jedinstvenu uslugu lizinga i osiguranja. Kompanije će uskoro, kako je rečeno, ponuditi kompletnu uslugu u kojoj će kupac automobila u roku od 24 sata moći izaći na cestu sa registrovanim i osiguranim automobilom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti