Sarajevski Ednil na vrhu Europe sa Toyota viljuškarima

30.05.2016. 11:36 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski Ednil na vrhu Europe sa Toyota viljuškarima
OTVORI GALERIJU

Priznanje Platina dodijeljeno je firmi Ednil za kontinuirano povećanje udjela na tržištu u BiH za četiri uzastopne godine.

Ednil d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Toyota Material Handling za BiH - najvećeg svjetskog proizvođača viljuškara, na godišnjem sastanku Toyote u Londonu dobio je nagradno priznanje Platinu za kontinuirano povećanje udjela na tržištu u Bosni i Hercegovini za četiri uzastopne godine.

"Kada se u prvoj godini poveća udio na tržištu dobija se bronza, kada se udio povećava dvije godine zaredom onda se dobije srebro, kada se udio povećava tri godine zaredom, dobija se zlato, a kada se udio povećava četiri godine uzastopno, dobija se platina", kazala je za poslovni portal Akta.ba Edna Omerhodžić iz kompanije Ednil, dodajući kako je na europskom tržištu za povećanje tržišnog udjela za prethodnu godinu platinu dobila Belgija i Bosna i Hercegovine, te su kako kaže izuzetno ponosni na činjenicu da su se zajedno sa Belgijom našli na samom vrhu Europe sa Toyota viljuškarima.

Inače, Toyota je i prethodne godine potvrdila lidersku poziciju u svijetu i ostala najveći svjetski proizvođač viljuškara.

Kompanija Ednil je prošle sedmice svijet najboljih viljuškara predstavila na Sajmu privrede u Tešnju.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti