Sarajevski "gameri" dobili Connect Arenu

23.07.2019. 09:46 / Izvor: Akta.ba

Dugo očekivana Connect Arena, prvi objekat za esport kompetitivni gaming u Sarajevu urađen u saradnji s E-Blue franšizom, konačno je otvorena.

Dugo očekivana Connect Arena, prvi objekat za esport kompetitivni gaming u Sarajevu urađen u saradnji s E-Blue franšizom, konačno je otvorena u naselju Pofalići u ulici Zmaja od Bosne 50 – poslovni centar Šentada.

Connect Arena se prostire na 250 m2 i uređena je u saradnji s popularnom franšizom E-Blue opreme, koja "gamerima" pruža najbolji mogući ugođaj dok igraju omiljene naslove. Cijeli sistem uvezuje milione igrača širom svijeta koji su odabrali da se ovim aktivnostima bave u E-Blue arenama.

Kako je kazao vlasnik firme Connect Now i pokretač ovoga projekta Adis Alikadić cilj projekta je unaprijeđenje esporta u Sarajevu i Bosni i Hercegovini po uzoru na najveće evropske i svjetske centre ovoga tipa.

Korisnici Arene će kako je naveo imati brojne pogodnosti kroz sistem, a članovi Connect Arene po automatizmu će biti članovi gaming community od oko milion igrača širom svijeta i u svakom momentu bit će u mogućnosti da se takmiče s ostalim gamerima, kao i gamerima koji su članovi Connect Arene.

Connect Arene opremljena je najmodernijom opremom za gamere, a u prizemlju Arene je otvorena prodavnica s najsavremenijom E-Blue kompjuterskom opremom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti