Sarajevski Hotel Europe group otpustio 20% radnika iz svih pet hotela

01.04.2020. 19:50 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski Hotel Europe group otpustio 20% radnika iz svih pet hotela

Kompanija EUROPA d.o.o. za hotelijerstvo i turizam Sarajevo koja obuhvata hotele Europe i Holiday, Art, Astra, Astra Garni morala je otpustiti 20% svojih radnika

Posljedice pandemije koronavirusa potresaju globalnu svjetsku ekonomiju, a jako se osjete i na našem mikro planu. Zbog novonastalih okolnosti kompanija EUROPA d.o.o. za hotelijerstvo i turizam Sarajevo koja obuhvata hotele Europe i Holiday,  Art, Astra, Astra Garni morala je otpustiti sve radnike zaposlene na određeno vrijeme.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom radnicima, zbog vanrednog stanja u zemlji i zabrane rada ovoj djalatnosti od strane nadležnih vlasti, uposlenike njihovih hotela su na čekanje poslali 15. marta, ali je to za posljedicu imalo ugrožavanje likvidnosti firme EUROPA d.o.o.

"Da bismo sačuvali opstanak naše firme mi smo prinuđeni da radnike koji su zaposleni u našem društvu na određeno radno vrijeme, privremeno, odnosno do stabilizacije situacije u našoj zemlji pošaljemo na biro za zapošljavanje od 1. aprila 2020. godine", navodi se u obavještenju. 

U obavještenju se također navodi i da Biro za zapošljavanje raspolaže velikim budžetom kreiranim za ove vanredne situacije, te da će radnici imati mogućnost da ostvaruju mjesečna primanja sve dok se stanje ne normalizira. 

Radnici se obavještaju i da će kad se ukine vanredno stanje, otvore granice i prestane zabrana rada, svi radnici biti pozvani da se vrate na posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti