Sarajevski kiseljak među top 3 najpoželjnija poslodavca u BiH u sektoru prehrane

02.06.2021. 11:17 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski kiseljak među top 3 najpoželjnija poslodavca u BiH u sektoru prehrane

Uprkos izazovima u poslovanju izazvanim koronavirusom, oba istraživanja su pokazala da ispitanici vjeruju u Sarajevski kiseljak kao poslodavca.

Kompanija Sarajevski kiseljak, jedan od vodećih proizvođača vode i bezalkoholnih pića u BiH, zauzela je treće mjesto na listi Top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH u sektoru prehrane za 2020. godinu. Ovo prestižno priznanje rezultat je opsežnog istraživanja portala MojPosao.ba koje je sprovedeno u dvije etape tokom prošle godine kako bi se pokazala percepcija ispitanika o najpoželjnijim poslodavcima prije i nakon početka pandemije COVID-19. 

Uprkos izazovima u poslovanju izazvanim koronavirusom, oba istraživanja su pokazala da ispitanici vjeruju u Sarajevski kiseljak kao poslodavca te da pandemija nije utjecala na status zaposlenika ove kompanije. 

Pozitivno radno okruženje, dobar odnos prema zaposlenima, sigurnost zadržavanja posla, dodatne finansijske i nefinansijske beneficije, reputacija u poslovnom svijetu samo su neki od presudnih faktora koji su utjecali na to da Sarajevski kiseljak dobije visoke ocjene u pomenutom izboru za prošlu godinu i osvoji visoko treće mjesto u obje faze istraživanja. Ove informacije  imaju dodatni značaj za kompaniju s obzirom na to da najveći broj anketiranih građana čine mladi do 35 godina, koji su tražen i poželjan kadar u Sarajevskom kiseljaku, te da ispitanici dolaze i iz gradova u kojima je Sarajevski kiseljak prisutan kao poslodavac. 

"Podaci do kojih je pomenutim istraživanjem došao portal MojPosao.ba potvrdili su značaj sveobuhvatne i kontinuirane  brige o uposlenicima kao jednom od najvažnijih resursa Grupe piće, divizije unutar Fortenova grupe, čiji dio je i Sarajevski kiseljak. Zdravlje, blagostanje, dostojanstven rad i ravnopravnost temeljni su uvjeti koji se moraju osigurati za naših 1500 zaposlenika u pet zemalja regije i mi kontinuirano težimo ka ostvarenju ovih ciljeva. Na temelju tih vrijednosti nastao je i novi kolektivni ugovor kompanije Sarajevski kiseljak, potpisan u februaru 2021. godine, koji s obzirom na broj i obim prava koje garantuje, predstavlja jedan od najkvalitetnijih kolektivnih ugovora u industriji vode i pića u BiH i još jedan pokazatelj da smo na pravom putu kada je riječ o upravljanju ljudskim potencijalima", kazala je Martina Roša, izvršna direktorica ljudskih resursa Grupe pića. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti