Sarajevski multiplex Cinema City spreman za otvorenje - 8 mil. KM za novo kinoprikazivačko tržište sa uslugama najviših svjetskih standarda

05.08.2009. 15:10 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevski multiplex Cinema City spreman za otvorenje - 8 mil. KM za novo kinoprikazivačko tržište sa uslugama najviših svjetskih standarda

Protekle tri godine, najstarija i najveća BH filmska kompanija Forum d.d. koja je u preko 50 godina postojanja radila distribuciju svijetskog i evropskog filma te radila produkciju remek djela BH kinematografije sa najvećom prikazivačkom mrežom u bivšoj Jugoslaviji intenzivno radi na otvaranju multiplex-a u prostoru bivšeg kina Dubrovnik, koje je uvijek predstavljalo hram filmske umjetnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Multiplex pod zaštićenim imenom i logom Cinema City investicija je vrijedna preko 8 miliona maraka, a urađena je isključivo sredstvima kompanije Forum d.d. koja na ovaj način želi kreirati potpuno neovisno novo kinoprikazivačko tržište sa uslugama na razini najviših svjetskih standarda. Na ovaj način Cinema City će omogućiti da ljubitelji filma u Sarajevu u vrhunskom okruženju uživaju u najnovijim svjetskim hitovima kad i ostatak gledatelja širom Evrope i svijeta.

Cinema City na svojih 2.500 kvadratnih metara korisnog prostora ima pet vrhunski opremljenih kino dvorana sa preko 730 amfiteatarski raspoređenih mjesta sa najkvalitetnijim filmskim foteljama, wall to wall ekranima najnovije generacije, najmodernijim dolby digital zvučnim sistemom te sjedištima za zaljubljene.

"Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da je kompletan objekat prilagođen osobama sa posebnim potrebama sa posebnim mjestima u dvoranama, posebnim toiletom i uskoro najmodernijim liftom koji povezuje objekat", saopćeno je iz Cinema Citiy-ja.

Cinema city donosi ljubiteljima sedme umjetnosti u glavnom gradu BiH 5 do 7 filmskih naslova u dnevnom programu, 2 nova filmska naslova sedmično, najmanje 15 projekcija dnevno te preko 120 premijera vrhunskih filmskih naslova godišnje. Tu je poseban program vikend dječijih matineja u okviru kojeg će se prikazivati najnoviji naslovi iz holivudske i svjetske produkcije dječijeg i porodičnog filma.

Otvaranjem multiplex-a filmovi BH produkcije i produkcija iz regiona dobiće puni tretman, nezavisni evropski i svijetski film će se prikazivati u posebnim filmskim programima a u dobroj mjeri će biti zastupljeni dokumentarni film i uradci naših mladih i neafirmisanih autora.

Cinema City Sarajevu predstavlja i jedan od najatraktivnijih ugostiteljskih objekata sa 200 mjesta, event centar sa bežičnim internetom, mogućnosti svih vrsta digitalnih projekcija, kao i potpunom uslugom cateringa za sve vrste prezentacija, seminara, promocija i press konferencija. U objektu će se u posebnom prostoru raditi i organizovane proslave dječijih rođendana sa aktivacijama te organizovane projekcije za učenike osnovnih i srednjih škola.

Cinema City po prvi put u BiH svim posjetiteljima donosi i koncesionu prodaju proizvoda partnera na posebno urađenom prodajnom mjestu u foajeu koje će imati čak osam prodajnih mjesta za ulaznice.

Ubrzo nakon otvorenja biće uvedena rezervacija ulaznica putem oficijelne web stranice multiplexa www.cinemacity.ba, a vremenom će se uvoditi i nove nove usluge zajedno sa projektom digitalnih 3D projekcija koje bi trebale biti operativne do kraja ove godine.

Cijeli objekat je digitalizovan tako da će svi posjetitelji u svakom trenutnu moći pronaći informacije oko projekcija, usluga i ostalih posebnih akcija u multiplex-u. Ono što je takođe jako bitno je da će Cinema City u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji otvoriti niz novih radnih mjesta za mlade i talentovane kadrove školovane u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti