Šarović - Ogaw: Najava novih investicija

14.12.2017. 12:07 / Izvor: Akta.ba
Šarović - Ogaw: Najava novih investicija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas  sa ambasadorom Japana u BiH.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas  sa ambasadorom Japana u BiH Kazuyom Ogawom, u cilju razgovora o jačem pospješivanju saradnje i investiranja Japana u Bosnu i Hercegovinu, posebno sa aspekta uspješne realizacije tekućih projekata i pokretanje novih.

Izražavajući zahvalnost za visok stepen saradnje sa ministrom Šarovićem i snažnu zainteresovanost za stvaranje novih mogućnosti za ulaganja u našu zemlju, ambasador Ogawa je inicirao da se u Japanu,  u što skorijem periodu, održi posebna konferencija o investicijama za BiH, čiji cilj bi bio pospješivanje i intenziviranje značajnijih investicija ove zemlje u Bosnu i Hercegovinu.

U tom kontekstu, ministar Šarović je najavio aktivan angažman na što produktivnijoj organizaciji ove investicione konferencije,  zajedno sa FIPA-om i Spoljnotrgovinskom komorom BiH.

Ministar je pozdravio dosadašnja zalaganja Japana u kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, te dodao da je ta zemlja jedan od najvećih donatora BiH, posebno lokalnih zajednica i javnih preduzeća.

Na sastanku je takođe istaknuta zahvalnost ministru Šaroviću na podršci kandidaturi Osake za Međunarodnu izložbu Expo 2025., a čiji je cilj dizajniranje vizije budućnosti održive ekonomije i društva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti