Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sastanak o Vitezitu: Vlada FBiH uvezuje staž radnicima

13.06.2014. 08:21 / Izvor: eKapija.ba

Pronalazak modela za uvezivanje staža radnicima, bila je tema jučerašnjeg sastanka federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja, direktora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijada Krnjića i savjetnika premijera FBiH Admira Mujanovića s predstavnicima radnika “Vitezita” d.o.o. Vitez.

Sastanak koji je danas održan u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu jedan je u nizu kojima Federalna vlada nastoji pomoći radnicima ovog preduzeća za nastavak proizvodnje i pronalaženju načina za penzionisanje radnika koji su za to stekli uslove, ali im nije uvezan staž.

Sastanak je rezultirao zaključkom da Uprava i Nadzorni odbor Vitezita trebaju donijeti odluke i sačiniti plan uvezivanja staža i spisak radnika koji će, sa zahtjevom za izdvajanje sredstava, biti dostavljeni Vladi FBiH.

Kako je rečeno, bit će raspisan javni poziv za dodjelu sredstava za uvezivanje staža na koji će aplicirati i ovo preduzeće.                 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti