Sattler: BiH se među prvima prijavila za vakcine i neće ih posljednja dobiti

05.01.2021. 14:33 / Izvor: Fena
Sattler: BiH se među prvima prijavila za vakcine i neće ih posljednja dobiti

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević i šef delegacije Evropske unije u BiH Johan Sattler razgovarali su danas o nabavi vakcina za stanovnike BiH.

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević i šef delegacije Evropske unije u BiH Johan Sattler razgovarali su danas o nabavi vakcina za stanovnike BiH i pritiscima dijela bh. javnosti na Ministarstvo civilnih poslova i ministricu Gudeljević, saopćeno je iz tog ministarstva.

Sattler je čestitao ministrici Gudeljević na brzoj i uspješnoj koordinaciji nadležnih ministarstava zdravstva i pristupanju BiH u dva mehanizma za nabavku vakcina, što je ujedno i najsigurniji put da BiH dođe do vakcina.

Ministrica Gudeljević je zamolila da Sattler svojim autoritetom u EU ubrza proces dopreme vakcina za BiH, što je ambasador Sattler potvrdio, ističući da se brojne države Evrope suočavaju sa istim pitanjima i problemima.

Sattler je naglasio da se BiH među prvima prijavila za vakcine protiv Covid-19 i da ih definitivno neće posljednja dobiti, kaže se u saopćenju Ministarstva civilnih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti