Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sava se sporo povlači, borba na nasipu traje

22.05.2014. 15:06 / Izvor: Glas Srpske

Rijeka Sava kod Bijeljine povlači se za oko jedan centimetar na sat i silina vode još pritiska improvizovani nasip na Dašnici, rekao je danas komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Mićo Mićić.

Prema njegovim riječima, dužinom od 150 metara voda se provlači ispod nasipa od vreća sa pijeskom i danas je na utvrđivanju ovog bedema angažovano oko 450 ljudi, među kojima su radnici Rudnika i Termoelektrane iz Ugljevika, pripadnici policije, granične policije, vojske i mještani.

Mićić kaže da će borba za očuvanje ovog nasipa na Dašnici trajati sve dok vodostaj Save ne bude spušten za još jedan metar.

On je najavio da će danas biti nastavljeno i prokopavanje kanala na Drini, što bi trebalo da omogući brže oticanje vode sa poplavljenog područja uz Savu.

Mićić je novinarima rekao da u Bijeljinu neprestano pristiže humanitarna pomoć i poručio da su gradu najpotrebniji hrana, dušeci i čebad, pumpe za izbacivanje vode iz kuća i sušilice za poplavljene objekte.

Povratak kućama iz poplave evakuisanog naroda se nastavlja, za ljude koji još nemaju uslova za povratak biće obezbijeđen smještaj na nekoliko lokacija u gradu i okolini kako bi se školske zgrade, u kojima sada borave, dezinfikovale i osposobile za nastavak nastave u ponedjeljak, 26. maja.

U urbanom dijelu grada problem predstavljaju četiri velika "džepa" iz kojih se voda ne povlači, a u toku je čišćenje terena na mjestima sa kojih se voda povukla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti