Save the Children i REZ: Održana radionica o osnovama poduzetništva

19.07.2012. 16:18 / Izvor: eKapija.ba
Save the Children i REZ: Održana radionica o osnovama poduzetništva

Vodeća neovisna organizacija za djecu u svijetu, Save the Children, u Zeničko-dobojskom kantonu provodi pilot projekat pod nazivom Stručno osposobljavanje marginalizirane djece i mladih u Bosni i Hercegovini koji nastoji poboljšati ekonomski status socijalno ugroženih mladih osoba, kao i njihovih porodica. Ovo se želi postići kroz pružanje mogućnoti za sticanje novih znanja i vještina koje će im dati priliku za moguće zapošljavanje ili samozapošljavanje, uz psihosocijalno osnaživanje i sticanje poduzetničkih vještina.

Cilj aktivnosti koje se provode jeste da se pruži prilika za integraciju mladih iz socijalno ugroženih grupa na tržište rada, kako bi postali samostalni i kako bi se poboljšao kvalitet njihovih života. Grupa od 50 mladih osoba je u proteklih devet mjeseci prošla kroz kurseve za stručno osposobljavanje, kao i kurseve drugih vještina koje će im biti od koristi u procesu pronalaska zaposlenja ili samozapošljavanja. Partneri u projektu su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona/Pedagoški zavod Zenica, Biro za Zapošljavanje Zenica, NVO Medica Zenica, Metalurški institut Kemal Kapetanović i Regionalna razvojna agencija REZ. Projekat je počeo u septembru 2011., a trajat će do septembra 2012. godine.

Regionalna razvojna agencija REZ je realizovala obuku o poduzetništvu u dva modula . U prvom modulu polaznici su upoznati sa osnovama poduzetništva dok je u drugom modulu fokus bio na upoznavanju sa osnovnim elementima poslovnog plana. Također u sklopu obuke polaznici su zajedno sa predavačima razvijali poslovne planove za vlastite ideje koje bi mogle biti realizovane u narednim mjesecima.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Almiju Kapidžić na brojeve telefona 033 550 531 ili 033 550 530, ili putem e-maila na almija.kapidzic@savethechildren.org.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti