Vijesti

Savremene komore za dozrijevanje banana firme Džananović: Za godinu isporučeno skoro 10.000 tona banana

17.12.2008. 15:23 / Izvor: Tuzlanski list

Sistem komore za dozrijevanje banana u kompaniji Džananović, instaliran je u sklopu istoimenog Shopping centra. U savremenim komorama gdje dozrijevaju banane uvezene iz dalekog Ekvadora, upravljaju samo dva radnika.

Firma Džananović jedan je od najvećih veleprodavača banana u BiH, sa preko 30 posto tržišnog udjela. Među ostalim kupcima, Džananović je i ekskluzivni dobavljač banana za više od 70 trgovina Konzuma BH, a pokriva i preko 80 posto potreba hrvatskog trgovačkog lanca za voćem, povrćem i drugim južnim voćem.

U saradnji sa partnerima iz Hrvatske i BiH, kompanija namjerava povećati skladišne i prerađivačke kapacitete.

"Ukoliko svjetska ekonomska kriza ne bude uzela većeg maha na domaćem tržištu, proširit ćemo kapacitete priručnih skladišta, rashladne opreme, komora za čuvanje i održavanje povrća i voća", kaže vlasnik Salko Džananović.

Ova kompanija je otvaranjem ugostiteljsko-trgovačkog kompleksa u februaru ove godine zaokružila investiciju vrijednu preko 80 miliona KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti