Saznajemo: Buroj International Group osnovala firmu Ozone O3 u Trnovu

13.06.2018. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Saznajemo: Buroj International Group osnovala firmu Ozone O3 u Trnovu

Podjećamo, pomenuta kompanija je prije skoro tri godine najavila u Trnovu gradnju velikog turističkog grada.

Kompanija Buroj International Group d.o.o. Trnovo osnovala je u petak novu firmu Ozone 03, saznaje poslovni portal Akta.ba. Sjedište firme je prijavljeno u Trnovu.

Početni kapital firme je 5.000 maraka, a kao direktor društva je naveden Wael Mohamed Adeb Kamel.

Informaciju više o novoj kompaniji, čime će se baviti i čemu nova firma od nadležnih u Buroj International Group nismo uspjeli dobiti, jer se Ismail Ahmed nalazi u Dubaiju.

Podjećamo, pomenuta kompanija je prije skoro tri godine najavila u Trnovu gradnju velikog turističkog grada. Cijeli projekat je vrijedan 4,5 milijarde maraka. U okviru projekta kako je najavljeno trebalo bi biti sagrađeno više od 1.000 luksuznih vila s bazenima, hotelski kompleks s kongresnim centrom koji će brojati više od 75 hotela, trgovinski centar na milion kvadratnih metara, žičara do Bjelašnice duga 6.500 metara najsavremeniji sportski i medicinski centri.

Projekat je u proteklom periodu bio isprepleten raznim kontraverzama. Međutim ono što je trenutno evidentno, jeste da na prostoru Prečkog Polja još uvijek nema najavljenog jedinstvenog turističkog grada u jugoistočnoj Evropi, osim tek nekoliko započetih vila.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti