SB FARM, Vitezlijek i APOMEDICAL uspiješno implementirale Sistem upravljanja kvalitetom poslovanja prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008

01.07.2009. 10:17 / Izvor: eKapija.ba
SB FARM, Vitezlijek i APOMEDICAL uspiješno implementirale Sistem upravljanja kvalitetom poslovanja prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008

SB FARM-Travnik, Vitezlijek-Vitez, APOMEDICAL-Sarajevo su firme koje se bave prometom ljekova, medicinskih pomagala i medicinskog materijala na veliko, a koje su se odlučile na uvođenje sistema upravljanja kvalitetom poslovanja prema zahtijevima standarda ISO 9001:2008.

Na ovaj način pomenute firme dokazale su svoju trajnu opredijeljenost na kvalitet poslovanja i poštivanje svih zakonskih normi kao i zahtijeva standarda ISO 9001:2008 koji pomaže svakoj firmi da na kvalitetniji način upravlja svojim poslovanjem i na kvalitetan naćin udovoljava svojim kupcima roba i proizvoda.

"U tom tom pogledu treba naglasiti da je ovo samo jedna od normi koju nam nameće savremeni poslovni svijet pa i EU", ističu iz ovih kompanija.

Konsalting na pripremi SB FARM, Vitezlijek i APOMEDICAL uradila je firma Qualitas International iz Sarajeva.

Proces uvođenja ovog standarda trajao je 6 mjeseci, ukljućujući i određena školovanja uposlenog kadra.

Provjeru, odnosno certificiranje je izvela firma BOSCERT, 29. i 30. juna 2009. godine, pri čemu je ocijenjeno da su pomenute firme uspješno implementirale zahtijeve standarda ISO 9001:2008, čime su ušle u krug malog broja certificiranih firmi.

Certifikacijska kuća BOSCERT je i poslovni partner firme Quality Austria.

Dakle SB FARM, Vitezlijek i APOMEDICAL dobijaju certifikat domaće certifikacijske kuće BOSCERT, austrijske certifikacijske kuće Quality Austrija i međunarodni certifikat IQnet, čime su otvorena vrata za poslovanja sa svim zemljama svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti