Sberbank BH implementirala Smart Office koncept

20.04.2021. 12:05 / Izvor: Akta.ba
Sberbank BH implementirala Smart Office koncept

Stvaranje moderne tehnološki vođenje kompanije kroz izgradnju nove organizacijske kulture.

Pandemija je utjecala na usvajanje novog načina rada. Kompanije su morale preispitati svoj rad i ulogu u pogledu stvaranju sigurnog, produktivnog i ugodnog radnog mjesta za zaposlenike.

Digitalizacija i distruptivni način djelovanja se događaju brže nego što smo očekivali integriranjem tehnologije u svaki aspekt našeg poslovanja. Stvaranjem ekosistema, digitalna transformacija donosi neograničeni potencijal za osnaživanje zaposlenih i efikasniji angažman sa klijentima.

S tim u vezi Sberbank BH je implementirala projekat Smart Office koji predstavlja radno mjesto na kojem se savremena tehnologija koristi kako bi pomogla zaposlenima da rade pametnije, bolje i brže. 

Uobičajeno, Smart Office odnosno pametno uredsko rješenje sastoji se od niza tehnologija koje se povezuju sa zaposlenima, poslovnim prostorom i postojećom IT infrastrukturom kako bi se postigli ovi ciljevi. 

Sberbank BH integrirala je moderni industrijski dizajn sa paketom alata za kolaboraciju i cloud rješenja koja su sinhronizovana bilo da radite u uredu ili od kuće.

"Disrupcija na tržištu se danas dešava mnogo brže nego što smo očekivali. Sberbank BH kroz Smart Office projekat implementira ne samo moderno radno mjesto, već i digitalnu komunikaciju, te transformaciju procesa kroz korištenje kolaboracijskih alata. Krajnji cilj je stvaranje moderne tehnološke kompanije kroz izgradnju nove organizacijske kulture", ističe Merima Mahmutović, direktor Sektora za podršku bankarskom poslovanju. Osim toga, u Smart Office-u postoje tzv. dodatna mobilna radna mjesta, pametna telefonska govornica napravljena sa specijalnom zračnom i zvučnom izolacijom kako bi se dobio prostor za neometano obavljanje telefonski ili video poziva, chill zona, sala za sastanke, kuhinja i terasa.

Prednosti Smart Officea uključuju bolju upotrebu prostora, poboljšanje saradnje, povećanje produktivnosti, bolji uvidi u rezultate i ciljeve, privlačenje i zadržavanje zaposlenika, te poboljšanje opće dobrobiti zaposlenih. Glavni cilj ovog projekta je izgradnja djelotvornije Sberbank BH zajednice uz promjenu korporativne kulture i tradicionalnih načina rada. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti