Sberbank BH o hapšenjima bivših uposlenika: Niti jedan klijent nije oštećen

06.09.2019. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Sberbank BH o hapšenjima bivših uposlenika: Niti jedan klijent nije oštećen

Sberbank BH ističe da niti jedan klijent banke nije oštećen usljed navedene zloupotrebe, niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu.

U jučerašnjim medijskim izvještajima pojavile su informacije da je uhapšen "direktor Banke, njegov pomoćnih i kontrolor".

"Ovom prilikom želimo informisati javnost da pomenuti navodi nisu istiniti, te da se radi o hapšenju tri bivša zaposlenika, i to bivšeg rukovodioca Sektora za globalna tržišta, kao i njegovim saradnicima", navode iz Sberbank BH. 

Banka pozdravlja sve poduzete aktivnosti nadležnih policijskih tijela i vjeruje u bh. pravosuđe.

Sberbank BH je prijavila tužilaštvu bivše zaposlenike zbog zloupotrebe položaja u cilju sticanja lične finansijske koristi prije šest mjeseci, i isti od tada nisu zaposlenici Banke. Banka pozdravlja sve poduzete aktivnosti nadležnih policijskih tijela i vjeruje u bh. pravosuđe.

Sberbank BH ističe da niti jedan klijent Banke nije oštećen uslijed navedene zloupotrebe, niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu.

Profesionalnost, transparentnost i integritet osnovne su vrijednosti Sberbanke. Za one koji se ponašaju u suprotnosti sa osnovnim vrijednostima, Banka ima nultu stopu tolerancije, saopćeno je iz Sberbank BH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti