Sberbank BH: Želimo pridonijeti ekonomskom razvoju BiH

13.06.2019. 12:42 / Izvor: Akta.ba
Sberbank BH: Želimo pridonijeti ekonomskom razvoju BiH

Pored velikog broja privrednika Sajam okuplja predstavnike privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Upravo je svečano otvoren 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019 koji je okupio ambiciozne kompanije iz Bosne i Hercegovine. Međunarodni partner ovogodišnjeg sajma je Republika Sjeverna Makedonija.

Sajam će trajati do 16. juna, i predstavlja idealnu priliku za umrežavanje i jačanje regionalne privredne saradnje. Tokom četiri dana Sajma privrednike očekuju brojni sadržaji kao što su B2B sastanci, zanimljiva predavanja, diskusije i prezentacije.

„Doprinos ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine je prioritet za Sberbank BH. Zato smo u stalnom kontaktu sa progresivnim i ambicioznim bh. kompanijama“, izjavio je Enver Lemeš, član Uprave Sberbank BH koji prisustvuje otvaranju Sajma. „Neki od naših najvećih klijenata iz dijela korporativnog bankarstva dolaze upravo iz Tešnja. To nam pokazuje koliko je ova sredina bogata poduzetničkim duhom, i pozitivnu energiju ovog kraja trebamo podijeliti i na ostale regije naše zemlje“, dodao je Lemeš. 

Pored velikog broja privrednika Sajam okuplja predstavnike privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava. Tešanj je jedna od općina u Federaciji BiH sa najmanjim brojem nezaposlenih osoba.

„Vjerujemo da ćemo tokom ova četiri dana imati konstruktivne sastanke i razgovore. Budući da poznajemo tržišne tokove privrednicima možemo ponuditi pravovremene i pouzdane informacije prilikom donošenja kapitalnih odluka“, ističe Lemeš.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti