SEC Neformalne obuke: Timski rad i suradnja

09.06.2017. 08:23 / Izvor: Akta.ba
SEC Neformalne obuke: Timski rad i suradnja

Timski rad je ključ uspješnog poslovanja. Osim što pridonosi uspješnosti organizacije, pridonosi i osobnom rastu i razvoju pojedinaca unutar tima.

Neformalni programi obrazovanja su kraće, specifične obuke usmjerene na konkretne potrebe polaznika, fleksibilne i prilagodljive grupi, te tako predstavljaju dopunu formalnom obrazovanju.

SEC Banja Luka organizira neformalne programe kojima se usavršavaju znanja i vještine iz različitih oblasti. Polaznici na kraju obuke dobivaju SEC certifikat.

Motivi za formiranje tima mogu biti različiti,  kao što su različiti  i razlozi za njegov uspjeh ili neuspjeh. Timski rad je ključ uspješnog poslovanja. Osim što pridonosi uspješnosti organizacije, pridonosi i osobnom rastu i razvoju svakog pojedinaca unutar tima.

Rad u timu može pružiti mnogo izazova i biti izvor zadovoljstava, zbog dobre atmosfere i postignutih rezultata, ali može  biti i izvor frustracije i nezadovoljstva svih članova tima. Uspješnost tima je u direktnoj vezi sa razumijevanjem timskih procesa i timskih uloga. Trening Timski rad je aktivnog i interaktivnog tipa i nudi, pored teorijskog okvira, mogućnost praktičnog vježbanja u sigurnom okruženju, što pridonosi unapređenju postojećeg znanja i stjecanju novog iz ove oblasti, ali i razvoju i unapređenju vještina  za konstruktivno rješavanje sukoba i kvalitetan timski rad.

Sadržaji obuke se realiziraju prema andragoškim standardima uz primjenu adekvatnih interaktivnih nastavnih metoda, gdje je polaznik u središtu nastavnog procesa aktivno sudjelujući u diskusijama i refleksijama na iskustva.

Kome je obuka namijenjena

  • Zaposlenici firmi/institucija/ustanova/organizacija
  • Osobe koje žele steći nove kompetencije i/ili dopuniti postojeća znanja i vještine

Treneri/predavači

  • certificirani trener iz oblasti soft skills obuka

Broj polaznika

  • minimalno 15, maksimalno 25

Broj sati / Trajanje obuke

  • 12 sati

Termini provođenja

  • U poslijepodnevnim terminima i vikendom

Certifikat/uvjerenje

  • SEC certifikat o sudjelovanju u programu neformalne obuke “TIMSKI RAD I SURADNJA“ u trajanju od 12 sati

Cilj obuke

  • Upoznati polaznike sa osnovama timskog rada, nenasilne komunikacije i suradničkog vođenja, te  razvoj i unapređenje vještina  za konstruktivno rješavanje sukoba i kvalitetan timski rad.

Sadržaj obuke

  • Tim i faze razvoja uspješnog tima
  • Komunikacija u timu
  • Sukobi u timu i vještine rješavanja sukoba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti