Sedam kompanija iz BiH u poslovnoj posjeti sajmu Fruit Logistica 2015

04.02.2015. 08:14 / Izvor: eKapija.ba
Sedam kompanija iz BiH u poslovnoj posjeti sajmu Fruit Logistica 2015

Boravak u Berlinu planiran je u periodu od 03. do 07. februara 2015.godine, pri čemu će kompanije iz BiH imati priliku učestvovati na seminaru koji SIPPO organizira za izlagače na sajmu FruitLogistica.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa SIPPO-om (Švicarskim programom za promociju uvoza u EU i Švicarsku) i UNDP- om (Razvojnim programom Ujedinjenih nacija), organizovala je posjetu privredne delegacije naše zemlje sajmu FruitLogistica, koji se održava od 04. do 06. februara 2015. godine u Berlinu.

U delegaciji Bosne i Hercegovine, pored organizatora, su predstavnici kompanija Agroimpex d.o.o. (Banja Luka), PZ Vip Krajina (Gradiška), Smrčak d.o.o. (Zvornik), Šumski plod d.o.o. (Prozor-Rama), Bašo d.o.o. (Velika Kladuša), Herbos Nature d.o.o. (Sarajevo) i Jaffa- Komerc d.o.o. (Mostar).

Boravak u Berlinu planiran je u periodu od 03. do 07. februara 2015.godine, pri čemu će kompanije iz Bosne i Hercegovine imati priliku učestvovati na seminaru koji SIPPO organizira za izlagače na sajmu FruitLogistica, kao i posjetiti veletržnicu u Berlinu i razgovarati sa njemačkim veletrgovcima.

Koristeći usluge konsultanta, za sve članove bh. delegacije su unaprijed dogovoreni sastanci sa potencijalnim kupcima.

Pored navedenih aktivnosti, za vrijeme održavanja sajma bh.kompanije će posjetiti i sajamsku halu u kojoj se izlaže oprema za pakiranje i etiketiranje voća i povrća (Fresh Conex).

Posjeta ovom sajmu organizovana je s ciljem da kompanije iz Bosne i Hercegovine pronađu nove kupce, te informišu se o tržišnim trendovima u sektoru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti