Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sektor nafte i plina: Hifa Petrol najpoželjniji poslodavac u 2020. godini

30.03.2021. 16:58 / Izvor: Akta.ba

Najuspješnija naftna kompanija u BiH - Hifa Petrol, osvojila je prvo mjesto kao Najpoželjniji poslodavac u sektoru Nafte i plina u 2020. godini. Također, Hifa Petrol plasirala se na 2. mjesto u ukupnom poretku TOP 10 kompanija u BiH u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju. Hifa Petrol je već šesti put zaredom nosilac ovog prestižnog priznanja koje dodjeljuje MojPosao.ba.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodilo je višemjesečno istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine. Istraživanje je provedeno u dvije etape i to početkom i krajem 2020. godine, odnosno prije i tokom pandemije Corona virusom. Prvo istraživanje se odnosilo na izbor Najpoželjnijeg poslodavca, a drugo istraživanje je rađeno pod nazivom Za koga biste željeliraditi u 2020. godini.Na konačan izbor najpoželjnijeg poslodavca utjecali su rezultati oba istraživanja.

"Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine ponijeli titulu najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u kategoriji Nafte i plina, te uz to priznanje osvojili i 2. mjesto u ukupnom poretku svih kompanija koje posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ovogodišnje priznanje Najpoželjniji poslodavac za nas ima poseban značaj jer je 2020. bila godina velikih izazova. Drago nam je da je veliki broj građana prepoznao trud i zalaganje koje smo utkali u svaku poru našeg poslovanja. Snaga i ključ našeg uspjeha su upravo naši uposlenici kojima pružamo kvalitetne uslove rada, pozitivno i sigurno radno okruženje, dobar tretman i konstantno usavršavanje", izjavili su iz kompanije Hifa Petrol.                         

Tokom pandemije Corona virusomHifa Petrol je veliku pažnju posvetila sigurnosti kako svojih uposlenika, tako i kupaca. Visok nivo odgovornosti i poštivanje higijenskih mjera ukazuju da su im sigurnost i zdravlje ljudi na prvom mjestu.

Hifa Petrol zapošljava preko 400 uposlenika i uvijek pruža priliku mladim i talentovanim ljudima. "Trenutno imamo raspisan konkurs za pripravnike, te je ovo ujedno i poziv mladim ljudima da se jave, steknu svoje prvo radno iskustvo, a najuspješniji će dobiti mogućnost dugoročnog zaposlenja nakon isteka pripravničkog staža", saopćili su iz Hifa Petrola.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti