Selen Balić, direktor Plive za BiH - Mystery shopping je živa sudnica onoga što radite

07.11.2007. 11:06 / Izvor: eKapija.ba
Selen Balić, direktor Plive za BiH - Mystery shopping je živa sudnica onoga što radite

Kao što smo najavili, u Sarajevu je u toku Druga regionalna konferencija Customer Service Day. Jedan od predavača bio je i Selen Balić, direktor Plive za BiH.

eKapija.ba: Kako je Pliva bazirala svoj rad kada je Customer Service u pitanju?

Selen Balić: Mystery shopping je jedan od marketinških elemenata koje koristimo u svakodnevnom biznisu. Mislim da u BiH nema previše konzumenata ovog marketinškog sredstva, ali sam siguran da će ih biti sve više i više jer to daje potpuno novo svjetlo na rad kompanije. To je živa sudnica onoga što radite i onoga gdje vam se nalazi kompanija.

eKapija.ba: Koliko je mystery shopping bitan u odnosu na potrošača, tj. pacijenta?

Selen Balić: Sa stanovišta interesa pacijenata mistery shoping je veoma bitna kategorija u svakom slučaju. On štiti interese pacijenta, jer u koliko ćemo djelovati, a trudimo se svi da djelujemo u njegovim etičkim okvirima, mystery shopping može biti veoma moćno sredstvo.

Dio predavanja Selena Balića bila je interesantna matematička nejednačina po kojoj informacija nije jednaka znanju, i nije približna moći.

"Mystery shopping je sredstvo na temelju kog dobijamo željene informacije. Ali, one same po sebi nisu dovoljne, jer po toj pretpostavci svako ko ima PC, bio bi sveznajući. Znači, to je sasvim dobar dokaz da informacija nije jednaka znanju. Mi znanje dobijamo na drugoj strani i uvijek ćemo ga dobijati jer ga nikad nemamo dovoljno. U taj proces želimo staviti informaciju, jer znanje bez informacije ne vrijedi ništa. Ali, ipak, ni onda kada ga steknemo, ono samo po sebi ne znači moć, ne znači poziciju u etičkim okvirima. Ono je rasuto svuda oko nas i treba ga prikupiti" zaključio je Balić razgovor svojom matematičkom nejednačinom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti