Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Selmo Cikotić i firme "Bičakčić" i "EIB Internationale" osnovali još jednu firmu

15.04.2021. 09:00 / Izvor: Akta.ba

Selmo Cikotić i firme "Bičakčić" i "EIB Internationale" osnovali su još jednu firmu "Vjetroelektrane Čardakov" d.o.o. Travnik, saznaje Akta.ba.

Firma je osnovana na jučerašnji dan s kapitalom od 6.250 KM, a za direktora je imenovan Slobodan Lončar koji je bio na čelu sada već propale L.S.B. ELEKTRANE d.o.o.Banja Luka.

Za sada nije poznato kakvi su planovi s novom kompanijom, ali je sasvim sigurno da će se zadržati u polju energetskih projekata.

Sudeći prema nazivu u planu je izgradnja vjetroelektrane na brdu Čardakov koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1805 metara.

Podsjetimo, Selmo Cikotić i firme "Bičakčić" i "EIB Internationale" imaju još jednu firmu TLG d.o.o. Travnik koja je bila zainteresovana za izgradnju vjetroelektrane Galica.

Zbog nenadležnosti vođenja postupka po zahtjevu investitora "TLG" d.o.o Travnik a izdavanje/obnovu okolišne dozvole za izgradnju vjetroelektrane Galica Općina Travnik je poništila javni poziv za očitovanje o istom.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti