Senex iz Gornjeg Vakufa medom i marmeladom snadbijeva bh. hotele i bolnice

03.08.2016. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Senex iz Gornjeg Vakufa medom i marmeladom snadbijeva bh. hotele i bolnice

Danas zahvaljujući ovoj kompaniji posluju i pčelari iz Dubice od kojih otkupljuje med, te Fana iz Srebrenika od koje nabavlja marmeladu.

Iz male radionice u porodičnoj kući 2003. godine u Gornjem Vakufu - Uskoplju, nastala je uspješna mala porodična firma Senex koja se bavi proizvodnjom ambalaže i pakovanjem polutečnih proizvoda (med i marmelada), ugostiteljsko pakovanje po 20 grama.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba vlasnik kompanije Enver Huskić kaže kako se desilo sve neočekivano. Zbog invaliditeta, nije mogao obavljati poslove referenta u rudniku, te je proglašen tehnološkim viškom. Našao se u problemu sa suprugom i dvoje male djece, te je morao reagovati brzo. Nije čekao pomoć države. Kako se već pomalo bavio pčelarstvom, odlučio je uzeti kredit kupiti mašine i krenuti sa pakovanjem meda, a zatim i marmelade.

Dio kuće je adaptirao i pretvorio u poslovni prostor, te otvorio dva radna mjesta. Kako je vrijeme odmicalo djeca su rasla i školovala se, te pritekla u pomoć. Tako da je danas jedan od sinova zaposlenik Senexa.

Razvijali su se malo, po malo, tako da se njihovim proizvodima snadbijeva nekoliko bh. hotela, među kojima su: Hotel Hollywood, Grand Hotel Neum, Stela, Zenit, te veletrgovina Adora u Neumu, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Kazneno-popravni Zavod u Zenici, Željezara Zenica, učenički domovi, veleprodaje te Distributnivni centar u Sarajevu.

"Svi naši proizvodi su certfificirani, imaju HACCP, te su  redovno kontrolisani od strane više nadležnih institucija. Audit je uradila firma Oskar iz Sarajeva, dok je konsultantska firma bila Poslovna izvrsnost iz Sarajeva", kaže Huskić, dodajući kako ova priča dugo traje i da treba raditi na brendiranju.

Danas zahvaljujući ovoj kompaniji posluju i pčelari iz Dubice od kojih otkupljuje med, te Fana iz Srebrenika od koje nabavlja marmeladu.

E. Kokor

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti