SERDA i Razvojne agencije Ankara nastavljaju saradnju

25.06.2019. 08:09 / Izvor: Akta.ba
SERDA i Razvojne agencije Ankara nastavljaju saradnju

Prilikom sastanka između predstavnika agencija govorilo se o konkretizaciji saradnje na polju podrške malim i srednjim preduzećima.

Predstavnici Razvojne agencije Ankara iz Turske boravili su 18. i 19. juna ove godine u uzvratnoj radnoj posjeti Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA.

U uzvratnoj posjeti Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA bili su predstavnici Razvojne agencije Ankara, čime je nastavljena saradnja između dvije agencije koja je započeta prošle godine potpisivanjem Sporazuma o saradnji. U delegaciji Razvojne agencije Ankara su bili Arif Şayık, generalni sekretar Agencije i Erdem Koçoğlu, ekspert iz kancelarije za međunarodnu podršku Agencije.

Prilikom sastanka između predstavnika agencija govorilo se o konkretizaciji saradnje na polju podrške malim i srednjim preduzećima, kao i prenosu znanja i iskustava koja se u Turskoj koriste prilikom kreiranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Predstavnici Razvojne agencije Ankara su zajedno sa predstavnicima SERDA-e posjetili i Privrednu komoru Federacije Bosne i Hercegovine, gdje su u razgovoru sa zamjenikom predsjednika Komore imali priliku upoznati se sa detaljima dosadašnje saradnje između država, kao i aktivnostima koje Komora realizira, te identificirati prostor za poboljšanje i unapređenje saradnje.

Također, održan je sastanak sa predstavnicima BIGMEV-a u Bosni i Hercegovini, koji su goste informisali o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te aktivnostima koje realizuju na području Bosne i Hercegovine u cilju povećanja turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Prilikom susreta sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Harisom Bašićem gosti iz Razvojne agencije Ankara su razgovarali o mogućnostima saradnje u budućem periodu na ekonomskom planu, pružanju podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, te prenosu znanja i iskustava na uspostavi i izgradnji sistemske podrške privredi. Istaknuto je da će obje strane uraditi maksimalni napor da se saradnja konkretizuje na obostrano zadovoljstvo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti