Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

SERDA-ini BFC evaluatori izvršili dvodnevnu evaluacionu posjetu Općini Tešanj

18.07.2018. 08:46 / Izvor: Akta.ba

U okviru BFC recertifikacije evaluatori Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Faruk Cerić i Harun Rizvanbegović izvršili su dvodnevnu posjetu Općini Tešanj. Dvodnevna evaluaciona posjeta je izvršena 12. i 13. jula 2018. godine.

Tokom evaluacione posjete održan je sastanak sa članovima Općinskog razvojnog tima na kojem su prezentirani procesi koji su uspostavljeni u okviru BFC-a, te napredak koji je Općina ostvarila u prethodne tri godine od kada je dobila BFC certifikat. U okviru evaluacione posjete održani su sastanci sa predstavnicima preduzeća sa područja općine Tešanj i to: MANN HUMMEL, Nordent, Socksmaker3 i Artisan. Na ovim sastancima predstavnici preduzeća su iznijeli svoja iskustva u vezi sa funkcioniranjem općinske administarcije te podrškom općine razvoju poslovnog ambijenta na području općine Tešanj.

U narednom periodu Općina Tešanj će dostaviti dodatnu dokumentaciju neophodnu za BFC recertifikaciju nakon čega će biti pripremljen preliminarni evaulacioni izvještaj od strane BFC evaluatora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti