SERDA-ini BFC evaluatori izvršili dvodnevnu evaluacionu posjetu Općini Tešanj

18.07.2018. 08:46 / Izvor: Akta.ba
SERDA-ini BFC evaluatori izvršili dvodnevnu evaluacionu posjetu Općini Tešanj

U narednom periodu Općina Tešanj će dostaviti dodatnu dokumentaciju neophodnu za BFC recertifikaciju.

U okviru BFC recertifikacije evaluatori Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Faruk Cerić i Harun Rizvanbegović izvršili su dvodnevnu posjetu Općini Tešanj. Dvodnevna evaluaciona posjeta je izvršena 12. i 13. jula 2018. godine.

Tokom evaluacione posjete održan je sastanak sa članovima Općinskog razvojnog tima na kojem su prezentirani procesi koji su uspostavljeni u okviru BFC-a, te napredak koji je Općina ostvarila u prethodne tri godine od kada je dobila BFC certifikat. U okviru evaluacione posjete održani su sastanci sa predstavnicima preduzeća sa područja općine Tešanj i to: MANN HUMMEL, Nordent, Socksmaker3 i Artisan. Na ovim sastancima predstavnici preduzeća su iznijeli svoja iskustva u vezi sa funkcioniranjem općinske administarcije te podrškom općine razvoju poslovnog ambijenta na području općine Tešanj.

U narednom periodu Općina Tešanj će dostaviti dodatnu dokumentaciju neophodnu za BFC recertifikaciju nakon čega će biti pripremljen preliminarni evaulacioni izvještaj od strane BFC evaluatora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti