Vijesti

SERDA: Potpisani ugovori za 25 infrastrukturnih projekata

08.06.2007. 09:14 / Izvor: eKapija.ba

U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA) 07. juna 2007. potpisani su ugovori za realizaciju 25 projekata iz oblasti infrastrukture na području 25 općina na području sarajevske makroregije.

Ugovore su potpisali direktor SERDA-e Ševkija Okerić i predstavnici općina Stari Grad, Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Vogošća, Hadžići, Trnovo FBiH, Centar, Trnovo RS, Rogatica, Sokolac, Pale, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Kalinovik, Čajniče, Foča, Ilijaš, Pale-Prača, Kiseljak, Kreševo, Breza, Olovo, Vareš i Goražde.

Vrijednost projekta je oko dva miliona KM, od čega je SERDA osigurala 560.000 KM. Projekti se odnose na izgradnju i sanaciju puteva, vodovodne mreže i kanalizacije, ulične rasvjete, mosta, te dječija igrališta, sportske terene i dr.

Radi se o SERDA-inom projektu «Podrška projektima predloženim od osnivača tokom 2007. « čija se realizacija zasniva na partnerskom odnosu.

Tehničku pomoć u realizaciji projekta pruža njemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti