Sesar: Domaća poljoprivredna proizvodnja na vrhu liste prioriteta

02.05.2020. 08:16 / Izvor: Fena
Sesar: Domaća poljoprivredna proizvodnja na vrhu liste prioriteta

Ministar Sesar ističe kako je ovakva vrsta proizvodnje na vrhu liste prioriteta njegovog ministarstva.

Predstavnici Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), poljoprivrednih proizvođača i vodećih gospodarskih subjekata u toj županiji, u četvrtak su u Širokom Brijegu održali sastanak na kojem se, između ostalog, razgovaralo o povećanju plasiranja domaćih proizvoda na domaćem tržištu.

Sastanku su prisustvovali i županijski ministri gospodarstva i financija Dario Sesar i Toni Kraljević.

Ministar Sesar ističe kako je ovakva vrsta proizvodnje na vrhu liste prioriteta njegovog ministarstva.

"Domaća poljoprivredna proizvodnja je na vrhu liste prioriteta ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujem da će ovakvi sastanci doprinijeti povećanju poljoprivredne proizvodnje i plasiranju tih proizvoda na domaćem tržištu. Po ovom pitanju zajedno ćemo naći najbolja moguća rješenja, kako za poljoprivrednike, tako i za gospodarske subjekte koji rade otkup, odnosno prodaju proizvoda", rekao je Feni Sesar.

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača govorili su o poljoprivrednoj proizvodnji koja će za desetak dana rezultirati s između sedam i osam tona mladog krumpira koji će biti spreman za tržište.

Istaknuli su trenutni težak položaj poljoprivrednih proizvođača, ali su najavili aktivniji nastavak brendiranja domaće ambalaže s ciljem veće prepoznatljivosti vlastitih proizvoda.

Predstavnici gospodarskih subjekata tražili su određene informacije o proizvodima, količinama i načinu proizvodnje, te su izrazili spremnost za suradnju u cilju podrške domaćoj proizvodnji.

Ministri su naglasili kako "zajedno trebamo težiti povećanju domaće proizvodnje i njezinoj prodaji na domaćem tržištu", te da "priča oko Ljubuškog ranog krumpira može biti putokaz za cjelokupnu buduću biljnu proizvodnju u ZHŽ-u".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti