ŠF Inženjering Tuzla - Svečanom ceremonijom obilježeno dvadeset godina uspješnog poslovanja

02.04.2010. 16:34 / Izvor: eKapija.ba
ŠF Inženjering Tuzla - Svečanom ceremonijom obilježeno dvadeset godina uspješnog poslovanja

Svečanom ceremonijom u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla 1. aprila 2010. godine firma ŠF Inženjering obilježila je 20 godina uspješnog poslovanja. Značajan jubilej menadžmet firme želio je proslaviti sa uposlenicima, porodicom, prijateljima i poslovnim partnerima.

"Da nije bilo uposlenika, mojih prijatelja, saradnika, poslovnih partnera i moje porodice svih ovih dvadeset godina, da me bodri, podržava i koriguje moje poteze i stavove, zasigurno danas ne bismo obilježavali jubilej uspješnog poslovanja, zato je to ne samo moj uspjeh, nego uspjeh svih vas", istakao je na svečanoj ceremoniji Fikret Šahmanović, direktor i vlasnik ŠF Inženjeringa.

Dvije decenije postojanja i rada bosanskohercegovačka kompanija ŠF Inženjeringa obilježila je i dobijanjem certifikat EN ISO 9001:2008. Ovim prestižnim priznanjem potvrđena je predanost kvaliteti, postizanju svjetskih standarda poslovanja i strateškom planiranju budućnosti. Svi uposlenici ŠF Inženjeringa odlučni su da budu dio tima, koji na domaćem i inozemnom tržištu, može pokazati znanje, sposobnost i tradiciju dobroga poslovanja.

Predstavnik certifikacijske kuće TIF THÜRINGEN Muamer Peljto, koji je ujedno i direktor firme TIF ADRIA SARAJEVO Fikretu Šahmanoviću zvanično je i uručio ISO certifikat.

"Dvadeset godina u životu čovjeka je doba prve zrelosti, doba kada je volja za životom i dokazivanjem najveća. Mi ćemo našu zrelost u poslovnom smislu pokazati tako da ćemo i dalje biti pouzdan partner, koristan dio društvene zajednice i primjer kako bi se pojedinci i kompanija trebali odnositi prema drugima", dodao je Šahmanović.

Naime, priča o malom poslovnom društvu ŠF Inženjering krenula je još davne 1990. godine u Tojšićima, kada je Fikret Šahmanović pokrenuo zanatsku radionicu, kako bi, sa jedne strane okušao svoj jak poduzetnički duh, a sa druge sa željom da pruži brojne zanatske usluge građanima na području općina Kalesija, Tuzla i Živinice.

Kao i sve drugo u životu što je radio, Fikret Šahmanović je svoj mali porodični biznis iz godine u godinu gradio strpljivo, sistematično i planski, izgradivši respektabilnu kompaniju, čija je poslovna djelatnost već duže vrijeme usmjerena na izgradnju vodovodnih sistema i vodo-instalacija, radove na izgradnji sistema grijanja i hlađenja, te na projektiranje i izgradnju kanalizacionih rješenja, u skladu sa zahtjevima tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti