Vijesti

/ BOSNA I HERCEGOVINA

Sicon Sas: Ovlašteni distributer Socomec UPS, G-Tec, Tehnolink za BiH

Sicon Sas pored UPS-ova i istosmjernog napajanja nude i diesel električne agregate a od 2013 . nude i solarni program.

05.02.2014. 14:02 / Izvor: eKapija.ba

Od 1996. godine osnovna djelatnost firme SICON SAS je prodaja, instalacija i servisiranje sistema neprekidnog napajanja.

Kako bi pružili kompletnu uslugu korisnicima, pored UPS-ova i istosmjernog napajanja nude i diesel električne agregate, a od 2013. godine nude i solarni program.

Ovlašteni su distributer kompanija SOCOMEC UPS, G-TEC, TEHNOLINK za Bosnu i Hercegovinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Osnovan 1922. godine, SOCOMEC je danas industrijska grupacija sa preko 2300 zaposlenih. Osnovna djelatnost: kontrola i zaštita niskonaponske električne mreže.

Neovisnost firme omogućava potpunu kontrolu u upravljanju, planiranju i razvoju proizvodnog programa.

SOCOMEC je podijeljen u dvije proizvodne divizije

SOCOMEC SCP – Expert na polju zaštite i prekidačkih rješenja u niskonaponskoj mreži

SOCOMEC UPS – Expert za sigurno i neprekidno napajanje do 5MVA.

G-TEC je kompanija sa glavnim sjedištem u Italiji i timom sa 35-godišnjim iskustvom u razvoju i  proizvodnji  UPS uređaja snage do 800 kVA u jednoj jedinici, te istosmjernog napajanja za  telekomunikacije. U ponudi posebno mjesto zauzimaju klimatizirani sistemi za savremene data centre, opremljeni automatskom protivpožarnom zaštitom. U sistemu su predviđena mjesta za instalaciju određenog broja modularnih UPS uređaja te potreban broj servera u zavisnosti od želje korisnika.

Volvo, John Deere, Perkins, Man, Deutz, Iveco, Subaru, Marelli, Stamford, Linz Electric, Elcos, COMAP, DEIF, Socomec, ABB su provjerene glavne komponente  Tehnolink diesel električnih agregata. Kako bi ponudu neprekidnog  napajanja kompletirali SICON SAS nude diesel električne agregate  otvorenog  ili zatvorenog  tipa u zvučno izolovanom kućištu, sa ili bez automatskog starta, sa standardnim ili većim rezervoarima, ATS-ove sa kontakterima ili motoriziranom sklopkom, kao i sa raznim opcijama poput seta za paralelni rad, komunikacije putem  LAN-a, komunikacije putem  GSM modula, vanjskih dodatnih rezervoara goriva, sistema za automatsko pretakanje goriva iz dnevnog spremnika goriva. U mogućnosti su ponuditi diesel električne agregate koji se izrađuju u skladu sa najnoviijim direktivama EU snaga od 9kVA do preko 3000 kVA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti