Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sicon Sas ulazi u posao sa medicinskom dijagnostikom

13.06.2014. 10:04 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Sicon Sas koja se bavi prodajom, instalacijama i servisiranjem sistema neprekidnog napajanja na sajmu Energa 2014 u Tuzli je predstavila sistem neprekidnog napajanja, dizel generatore i uspješno realizovani projekat izgradnje fotonaponske elektrane koja se nalazi na krovu firme u Tuzli.

Samir Salković, direktor kompanije Sicon Sas u razgovoru za eKapija.ba portal ističe svoje zadovoljstvo održanim Sajmom. Dodaje kako će firma Sicon Sas koja je ovlašteni ditributer francuske kompanije SOCOMEC UPS u narednom periodu raditi na unapređenju poslovanja, obučavanju ljudi da što kvalitetnije odgovore potrebama i zahtjevima kupaca, kako uređaja tako i usluga.

Što se tiče kapitalnih investicija, Salković kaže kako zbog situacije u državi kapitalne investicije nisu baš sjajna rješenja, tako da će sačekati.

Pojašnjava kako rade na novom proizvodu, odnosno na napravi koja će biti nešto novo na našem području.

"Radi se o medicinskoj dijagnostici. Pošto smo dugo godina u elektronskoj industriji prisutni prepoznali smo da možemo raditi i taj dio posla. Upravo smo prošli registraciju firme kod Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH", kaže Salković, naglašavajući kako novi poslovni poduhvati i neće baš imati toliko veze sa elektronikom u kojoj su 20 godina.

Prodaja proizvoda je zadovoljavajuća, ali ne i spektakularna, pošto kaže prati ostale infrastrukturne projekte. "Investirori su oprezni kod ulaganja, a državni projekti idu sporo."

Sicon Sas zapošljava osam radnika, a kvalitet uređaja i osposobljenost kadrova firme prepoznale su mnogobrojne tvornice, institucije, banke i trgovački lanci koji su u proteklim godinama postali kupci njihovih proizvoda i usluga.

Uvjereni su da su svi oni koji su Siconu Sas ukazali povjerenje zadovoljni nivoom pruženih usluga, a potvrda takvom uvjerenju ja svakodnevno proširenje referentne liste, na kojoj se nalaze: Centralna banka BiH, Euroherc Osiguranje, Hypo Alpe Adria Banka, Centar za srce Tuzla, Domovi zdravlja Sarajevo, Genetički institut Sarajevo, Klinička bolnica Mostar, OBN, Aerodrom Tuzla, Auto put 5C (naplatne kućice, tuneli...), JP Ceste FBiH, Međunarodni Aerodrom Sarajevo, BH Telecom, Disti, Uprava za indirektno oporezivanje Banja Luka, Deling, Elcom , Sisecam Soda, Solvej, Termoelektrana Tuzla, Unioninvestplastika, Lutrija BiH, Konzum, Mercator...

Kompanija od strane Slovenačkog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo (SIQ) 2000. godine dobilia je i certifikat ISO 9001: 2000 za prodaju, instalaciju i servisiranje sistema neprekidnog napajanja i uspješno su prošli sve recertifikacije, a 2008. godine su uspješno prešli na standard ISO 9001:2008. 

E. Ko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti