Siemens i Gamesa postaju vodeća sila na tržištu energije vjetra

30.11.2016. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Siemens i Gamesa postaju vodeća sila na tržištu energije vjetra

Siemens i Gamesa potpisali su obvezujući sporazum o spajanju divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme.

Siemens i Gamesa potpisali su obvezujući sporazum o spajanju divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme. Poslovne politike dvaju navedenih društava podudaraju se u pogledu tržišta, proizvoda i primjene tehnologija te će stvoriti veliku vrijednost svojim klijentima i dioničarima.

Siemens će imati 59 % udjela te će konsolidirati kompaniju nastale spajanjem dok će Gamesini dioničari imati 41 % udjela. Kompanija nastala spajanjem i dalje će zadržati snažnu prisutnost na sadašnjim tržištima.

Poslovno politike dvaju navedenih kompanija uvelike se podudaraju u pogledu globalnog ekološkog otiska, postojećih proizvodnih portfelja i tehnologija.

Globalni domet zajedničke kompanije dosezat će sve bitne regije, a pogone će otvoriti na svim kontinentima. Siemensova divizija za proizvodnju vjetroenergetske opreme  snažno je prisutna u Sjevernoj Americi i sjevernoj Europi, dok Gamesa zauzima dobru poziciju na novonastalim tržištima koja su u naglom porastu, kao što su Indija, Latinska Amerika i južna Europa. Nadalje, ovo spajanje iznjedrit će ponudu proizvoda prilagođenih svim klasama vjetra koja će obuhvatiti sve ključne tržišne segmente kako bismo u potpunosti zadovoljili potrebe klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti