SIGN mreža i Fondacija Mozaik pozivaju organizacije na Akademiju održivosti

28.12.2018. 10:06 / Izvor: Akta.ba
SIGN mreža i Fondacija Mozaik pozivaju organizacije na Akademiju održivosti

"Akademija održivosti" je otvorena za organizacije koje su registrirane više od godinu dana.

Fondacija Mozaik, u suradnji sa SIGN mrežom i uz financijsku podršku Europske unije, je objavila  Poziv za aplikacije za program “Akademija održivosti”. Ovaj program omogućuje malim organizacijama da izgrade partnerstva s potencijalnim novim donatorima u svojim zajednicama, unaprijede svoju dugoročnu viziju i financijsko planiranje te povećavaju svoju održivost, a uz njih i vidljivost i utjecaj.

Odabrane organizacije će kroz dva trening modula moći izgraditi kapacitete za prikupljanje sredstava od pojedinaca i kompanija iz svoje zajednice te tako realizirali svoje ideje uz financijsku podršku do 1.375 KM za navedenu kampanju. Organizacije mogu prikupiti minimalno 3.911 KM i maksimalno 7.825 KMi taj novac udvostručiti sredstvima Programa u omjeru 1:1. 

"Akademija održivosti" je otvorena za organizacije koje su registrirane više od godinu dana i koje djeluju na području teritorije na kojoj su registrirane. Prijaviti se ne mogu pojedinci, preduzeća, državne institucije, državni organi, lokalne samouprave, javne i obrazovne institucije, međunarodne organizacije, političke organizacije i partije, kao i organizacije koje djeluju izvan lokalnog nivoa.

Sve zainteresirane organizacije trebaju detaljno pročitati Poziv za aplikacije Akademije održivosti te popunjenu Aplikacionu formu poslati na email akademija@mozaik.ba do 17.01.2019.godine (do 23:59).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti