Siluanov: Mi razvijamo privredu zasnovanu na našim resursima

Vijesti / SVIJET

Siluanov: Mi razvijamo privredu zasnovanu na našim resursima

15.04.2019. 09:08 / Izvor: SRNA

Rusija će nastaviti da stvara povoljne uslove za razvoj ekonomije oslanjajući se na svoje vlastite resurse, ali u isto vrijeme ostaje otvorena za strane investitore, rekao je ruski ministar finansija Anton Siluanov.

"Mi razvijamo privredu zasnovanu na naši resursima. Naravno da smo otvoreni za strane investicije, ali ako to nema onda ćemo stvoriti povoljnije ekonomske uslove nego ranije", rekao je Siluanov za televizijsku stanicu "Rusija-24".

Govoreći o mjerama koje su već preduzete za poboljšanje ekonomije, Siluanov se osvrnuo na liberalizaciju valutnih propisa, ukidanje zastarjelih regulativa koje ometaju poslovanje i uvođenje novih prefercijalnih sistema za samozaposlene.

Siluanov je rekao da je u slučaju novih sankcija protiv Rusije, posebno protiv bankarskog sektora, Moskva pripremila "plan B".

On je istakao da su mjere u slučaju globalne recesije usmjerene na ubrzanu primjenu državnih projekata i uvođenje sistema liberalizacije privrede, prenosi TASS.

Siluanov je doputovao u Vašington, gdje će učestvovati na godišnjem sastanku Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti