Sinanović: Nastavit ćemo klijentima pružati nešto više od mikrokredita

27.12.2017. 13:32 / Izvor: Akta.ba
Sinanović: Nastavit ćemo klijentima pružati nešto više od mikrokredita

U fokusu Partner MKF će biti energetsko efikasni projekti, poboljšanje uslova stanovanja i kvalitete života.

Bliži se kraj godine, koja je za Partner Mikrokreditnu Fondaciju Tuzla bila veoma uspješna i posebna. Zajedno sa svojim klijentima, nizom aktivnosti, obilježili  su 20 godina svog rada.

Senad Sinanović, direktor Partner MKF u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako je za ovih 20 godina rada, bilo perioda kada su oni kao organizacija, a i korisnici njihovih usluga, bili pred brojnim izazovima.

"Kada imate zaposlene koji su maksimalno posvećeni poslu i koji sa klijentima grade odnos zasnovan na povjerenju i uzajamnom razumijevanju, onda su i rezultati vidljivi. Mi smo, na sreću, iz krize izašli bez većih poteškoća i sada smo jedna od vodećih MKO u BiH", kazao je Sinanović, navodeći kako Partner mikrokreditna fondacija trenutno ima blizu 42.000 korisnika usluga, koje opslužuje iz 60 poslovnica raspoređenih na skoro cijeloj teritoriji BiH.

Iako je evidentno da je tržište BiH prezasićeno, te da se promijenila i konkurencija, odnosno da su i  drugi sektori krenuli sa kreditiranjem, MKF Partner je nastavila da raste u skoro svim segmentima poslovanja i da ostvaruje pozitivne rezultate, što očekuju i u periodu koji je pred njima.

Godina na izmaku, kaže Sinanović za Partner i korisnike njihovih usluga je bila posebna, tako da su brojnim aktivnostima, obilježili 20 godina rada.

"Trudili smo se da u obilježavanju ovog jubileja učestvuju i naši klijenti, tako da smo u svim našim poslovnicama organizovali Dane otvorenih vrata. Posebno smo se radovali druženjima sa najmlađim, koji su dolazili u naše poslovnice i uživali u igri i zabavi. Partner nije zaboravio ni svoje prve klijente, na koje smo posebno ponosni. Naši zlatni klijenti su uz nas od samog početka, pružajući nam podršku svih ovih godina, dajući nam snagu da nastavimo sa radom u duhu našeg slogana, 'Nama ste važni'", navodi Sinanović, očekujući da će u narednoj godini doći do poboljšanja poslovnog ambijenta i da će se ljudi lakše odlučivati za pokretanje biznisa.

"Mi ćemo nastaviti sa ispunjenjem naše misije i pratit ćemo potrebe korisnika naših usluga. Fokus će nam biti na energetsko efikasnim projektima, poboljšanju uslova stanovanja i kvalitete života. Trudit ćemo se da našim klijentima pružimo i nešto više od mikrokredita, kao što smo to radili i do sada", zaključuje Sinanović.

E. Ko

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti