al
Sindikat komunalne privrede KS: Nemojte dozvoliti da prava tražimo na ulici

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sindikat komunalne privrede KS: Nemojte dozvoliti da prava tražimo na ulici

30.01.2019. 09:18 / Izvor: Akta.ba

Kantonalni odbor Sindikata komunalne privrede Kantona Sarajevo iskazao je nezadovoljstvo jer Skupština KS na posljednjoj sjednici nije usvojila izvještaje o poslovanju komunalnih preduzeća.

Smatraju da se mnogo netačnih informacija o situaciji u komunalnoj privredi plasira u javnost, a da se pozitivni pomaci i napredak u pojedinim oblastima ne prezentiraju.

"Svjesni smo činjenice da je stanje u kojem se nalazi komunalna privreda teško i da je potrebno puno truda i rada da se popravi. Za ovakvo stanje najmanje su odgovorni radnici koji rade u komunalnim preduzećima", poručili su iz tog sindikata.

Tražie da im se dostavi informacija šta to nije dobro rađeno u preduzećima i po kojoj metodologiji je vršeno usvajanje izvještaja o radu.

"Mi radnici smo realizovali sve postavljene zadatke pred nama u skladu sa već usvojenim Planovima rada, uz izmirenje svih finanisjskih obaveza prema radnicima", navode iz Sindikata.

"Tražimo da se pod hitno krene u saniranje stanja u kojem se nalazi Gras i njegovi radnici. Nadamo se da nećete dozvoliti da svoja prava tražimo na ulici", saopćeno je Sindikata komunalne privrede Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti