Sindikat komunalne privrede KS: Nemojte dozvoliti da prava tražimo na ulici

30.01.2019. 09:18 / Izvor: Akta.ba
Sindikat komunalne privrede KS: Nemojte dozvoliti da prava tražimo na ulici

Kantonalni odbor Sindikata komunalne privrede Kantona Sarajevo iskazao je nezadovoljstvo jer Skupština KS na posljednjoj sjednici nije usvojila izvještaje

Kantonalni odbor Sindikata komunalne privrede Kantona Sarajevo iskazao je nezadovoljstvo jer Skupština KS na posljednjoj sjednici nije usvojila izvještaje o poslovanju komunalnih preduzeća.

Smatraju da se mnogo netačnih informacija o situaciji u komunalnoj privredi plasira u javnost, a da se pozitivni pomaci i napredak u pojedinim oblastima ne prezentiraju.

"Svjesni smo činjenice da je stanje u kojem se nalazi komunalna privreda teško i da je potrebno puno truda i rada da se popravi. Za ovakvo stanje najmanje su odgovorni radnici koji rade u komunalnim preduzećima", poručili su iz tog sindikata.

Tražie da im se dostavi informacija šta to nije dobro rađeno u preduzećima i po kojoj metodologiji je vršeno usvajanje izvještaja o radu.

"Mi radnici smo realizovali sve postavljene zadatke pred nama u skladu sa već usvojenim Planovima rada, uz izmirenje svih finanisjskih obaveza prema radnicima", navode iz Sindikata.

"Tražimo da se pod hitno krene u saniranje stanja u kojem se nalazi Gras i njegovi radnici. Nadamo se da nećete dozvoliti da svoja prava tražimo na ulici", saopćeno je Sindikata komunalne privrede Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti