Širbegović grupa danas obilježava 18 godina postojanja

17.04.2008. 13:16 / Izvor: eKapija.ba
Širbegović grupa danas obilježava 18 godina postojanja

(Dio uposlenika - Red i disciplina)

Danas, 17. aprila Širbegović grupa obilježava 18. godišnjicu. "Sve ove godine vodi nas jasna vizija: postati regionalna kompanija prepoznatljiva po profesionalnom odnosu prema kupcima, privrženosti kvalitetu i društvenoj odgovornosti. Zahvaljujući upravo tim nastojanjima, postali smo jedna od rijetkih bh kompanija, koja radi na regionalnom tržištu i izvozi u zemlje EU", navodi se u saopćenju Širbegović grupe.

Protekla godina, najuspješnija u dosadašnjem poslovanju firme, potvrdila je njihovu lidersku poziciju na tržištu. Značajno je povećana produktivnost, prošireni kapaciteti i ostvareno dodatno zapošljavanje.

57% prihoda kompanija je ostvarela izvozom. Rezultat su partnerski odnosi sa najvećim regionalnim investitorima, kao što su Delta holding, Agrokor, Mercator, Fis Vitez, Rodić, Pevec, Obi, Interspeed, Podravka i drugi.

(Avio fabrika)

Ostvarene rezultate smatraju neodvojivim dijelom zajednice u kojoj žive i posluju. "Jedan od naših najznačajnijih projekata je Poslovna zona Gračanica. Želimo na jednom mjestu pružiti konkretne mogućnosti investitorima, povećati proizvodnju, te zaposliti veliki broj ljudi. Pored toga, završeni su radovi na našem poslovnom centru na Marijin Dvoru u Sarajevu, poručuju iz ove kompanije.

Mnogobrojna priznanja i nagrade su potvrda, ali više podsticaj za unapređenje profesionalnosti i kvaliteta njihovih proizvoda i usluga. Postignuća ih motiviraju na još više rada i truda u budućnosti.

"Dan firme je prilika da se zahvalimo poslovnim partnerima na povjerenju i korektnoj poslovnoj saradnji, kao i uposlenicima na uloženom trudu i entuzijazmu", stoji na kraju saopćenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti