Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Širbegović ostvario rast prihoda 20 posto u odnosu na prošlu godinu

07.11.2018. 11:48 / Izvor: Akta.ba

U protekle dvije godine kompanija Širbegović Inženjering d.o.o. investirala je preko 10 miliona KM u proširenje kapaciteta i modernizaciju opreme. Zahvaljujući tim investicijama kompanija je značajno podigla kapacitet proizvodnje, produktivnost i kvalitet svojih proizvoda.

Proširenje tržišta na Austriju i Njemačku uz ispunjavanje vrlo rigoroznih zahtjeva na tim tržištima, kao i jačanje pozicije na tržištu BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, bilo je ključni uslov za ostvarivanje poslovnih ciljeva.

"Vrlo smo zadovoljni sa ostvarenim poslovnim rezultatom, i očekujemo nastavak trenda rasta u narednim godinama. Rast prihoda je pratio i rast prihoda plata zaposlenih, što je imalo za posljedicu da nemamo fluktuaciju radne snage", navode iz ove kompanije.

Povećanje produktivnosti i dalji rast plata zaposlenika sa ciljem očuvanja postojeće uposlenosti od cca 400 zaposlenih ostaje jedan od ključnih strateških ciljeva u narednom periodu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti